Идвајамо Србија

Вулин поручио: Желимо добре односе са Хрватском да бисмо могли да штитимо Србе (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Желимо добре односе са Хрватском да бисмо могли да штитимо положај српске заједнице у тој земљи, каже министар одбране Александар Вулин за кога је раније из Хрватске стигла порука да није добродошао на комеморацију у Јасеновцу.

Упитан како ће Србија реаговати на то што је он проглашен непожељним у Хрватској и да ли ће уследити реципрочне мере, Вулин је рекао да треба сачекати четвртак и седницу Владе Србије.

Каже и да није први пут да га проглашавају непожељним, подсећа да је то радила и Приштина и да ће се, примећује, на удару увек наћи они који бране свој народ.

Подсећа да је раније рекао да је Алојзије Степинац, коме подижу споменик у Хрватској, био „викар усташке војске“ и да тада нико из Хрватске није изашао и рекао то није тачно.

„Они се љуте на огледало. Када ставите огледало испед њих и кажете то сте заправо ви они се страшно увреде због тога“, приметио је министар и додао да њему забрањују улазак у Хрватску због изјава, а да при томе ником не смета развијена усташка застава на комеморацији у Јасеновцу.

„Чињеницом да је мени забрањено да будем са нашим народом на дан када се обележава јасеновачки ужас, са образложењем да сам рекао нешто што им се не допада, они су увели вербални деликт“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Подсетио је да је Хрватска чланица ЕУ и да себи дозвољава да каже „не смеш да говориш оно што се нама не свиђа“, због чега примећује да није сигуран да је то Европа каквој Србија стреми.

„Ми желимо Европу у којој је фашизам поражен. Докле ћемо да објашњавамо Европи да су усташе биле део фашистичког апарата и да су биле горе од нациста“, закључио је Вулин.

 

Извор: Тањуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ