Идвајамо Србија

Учесник у убиству Аркана пронађен мртав?

Полиција Јужноафричке Републике пронашла је мртвог мушкарца за кога се верује да је Милан Ђуричић Мики из Лознице, један од актера убиства Жељка Ражнатовића Аркана, објавили су београдски медији, позивајући се на незванична сазнања.

Према тим информацијама, убијени код себе није имао документа на име Милан Ђуричић, већ лажне исправе, а његов ДНК послат је српској полицији како би се потврдило да ли је реч о држављанину Србије.

Подсећа се да је Ђуричић у бекству већ 12 година, од изрицања пресуде 2006. године.

Он је осуђен на 30 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља у београдском хотелу „Интерконтинентал“, 15. јануара 2000. године.

Наводи се да је једно време био у притвору, па је пуштен да се брани са слободе. Од изрицања пресуде је у бекству, а била је расписана и потерница за њим.

Подсећа се да се Добросав Гаврић, који је осуђен на 35 година због убиства Ражнатовића и двојице његових пријатеља Миленка Мандића Манде и Драгана Гарића Гаре, и даље налази у кућном притвору у Јужноафричкој Републици, у којој је ухапшен у децембру 2011. године, а тамошње власти га још нису изручиле Србији.

Гаврић и његов помагач Милан Ђуричић ухапшени су 2001, а у октобру 2006. године су осуђени на 30 и 35 година затвора због убиства и ковања завере за убиство Аркана.

Обојица су од тада у бекству, јер су од октобра 2003. године били пуштени да се бране са слободе. Према полицијским изворима из тог периода, они су прво побегли у Босну и Херцеговину.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ