Идвајамо Регион

ДОДИК: Пуштање Дудаковића доказ да је правосуђе БиХ фарса

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да пуштање Атифа Дудаковића на слободу показује колика је фарса правосуђе у БиХ.

Додик је то рекао поводом одлуке Суда БиХ да ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и још 12 припадника тог корпуса пусти да се бране са слободе, преноси РТРС.

„Ово најбоље показује колика је фарса правосуђе на нивоу БиХ и БиХ у целини. За егзактне и потврђене доказе, Суд БиХ није смео да пресуди јер се боји муслиманске јавности и био би изложен страшним притисцима“, рекао је Додик.

Према његовим речима, Дудаковић је након хапшења доведен пред Суд, где му је дозвољено да држи политички скуп, што је значило да ће одмах бити и пуштен на слободу.

Додик је оценио да је сасвим други случај када су Срби хапшени у вези са ратним злочинима и довођени у понижавајуће околности, а са Дудаковићем је било сасвим супротно.

„Јасно је да су правосудни органи БиХ под сталним притиском и утицајем бошњачких политичких и верских елита, које компромитујући тужиоце и судије који раде на оваквим предметима обично издејствују или ослобађајућу пресуду или непроцесирање“, рекао је Додик.

Како је казао, овом одлуком је Суд БиХ потврдио оно што је он рекао када је Дудаковић ухапшен — да није оптимиста, јер им је било потребно чак 12 година да га идентификују на видео-снимку, као и да је то јасна порука Србима и Републици Српској, и још један доказ зашто не постоји поверење у правосуђе на нивоу БиХ.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ