Идвајамо Русија

РУСИЈА ЗАПРЕТИЛА ЗАПАДУ: Не покушавајте више операције под лажном заставом у Сирији ТО ВАМ НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ…

Русија “неће дозволити“ даље америчке војне акције у Сирији засноване на операцијама под лажном заставом.

Руски изасланик Организације за забрану хемијског оружја је рекао да су нове операције под лажном заставом у Сирији “могуће, с обзиром да су САД још једном запретиле да ће предузети војну акцију.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током конференције за штампу у Хагу у четвртак, Александар Шулгин је рекао да Москва “неће дозволити“ америчку војну акцију, пошто је описао детаље руских открића на месту наводног инцидента у Думи.

Сведоци наводног хемијског напада су новинарима у Хагу рекли да је видео Белих шлемова, који је коришћен као изговор за амерички напад на Сирију, био изрежиран.

Састанак је сазвала руска ОЗХО мисија и представљена су сведочења о наводном хемијском инциденту 7. априла у Думи. Истакнута су открића руских војних стручњака који су били међу првима који су дошли до места наводног напада и лоцирали “муницију“ која је наводно погодила стамбене зграде.

“Руски стручњаци су спровели детаљну анализу информација на терену,“ рекао је генерал-мајор Игор Кирилов, шеф руске војске за нуклеарну, биолошку и хемијску заштиту (РКхБЗ). “Два цилиндра гаса, наводно бачена од стране владиних снага из хеликоптера, пронађена су у два стана.“

“Празан цилиндар гаса је пронађен на горњем спрату. Стан је делимично уништен ранијом експлозијом ваздушне бомбе, недостају делови крова и спољни зид,“ рекао је Кирилов. “Остали зидови су попрскани шарпнелом. Прилично је чудно да цилиндар није био деформисан, што не одговара његовом наводном паду са велика висине на бетонски под.“

Други цилиндар је такође остао у готово неоштећеном стању упркос његовом “паду.“ Овај уређај је неким чудом нанео малу, чак и никакву, штету просторији коју је наводно погодио, осим велике рупе на плафону, која, према речима војних стручњака, врло веровато није начињена овим предметом.

“Цилиндар је делимично задржао непропустљивост и готово је био неоштећен, што је немогуће након пада са око 2.000 метара, што је уобичајена висина на којој лете сиријски војни хеликоптери,“ рекао је Кирилов. “Репни део ракете је пронађен на крову у близини празнине на плафону. Та муниција је вероватно направила рупу, али не можемо искључити вештачку природу оштећења на крову, јер смо открили пајсер на степеништу зграде.“

Званичници су навели да је цилиндар вероватно увучен споља од стране “аутора изрежираног видео снимка,“ јер на то указују “бројне огреботине и трагови вучења на степеништу.“ Стан испод је власник користио за узгој пилића, а сва живина је неким чудом “преживела такозвани хемијски напад,“ каже Кирилов.

“Штавише, РКхБЗ војска је открила хемијску лабораторију и хемијско складиште у Думи, која је ослобођена од милитаната. Њих су вероватно користили терористи како би производили токсичне супстанце,“ рекао је званичник, додајући да је у овом складишту милитаната пронађен канистер испуњен хлором који је био врло сличан наводној муницији која је коришћена током инцидента у Думи.

Инцидент у Думи је приказан на видео снимцима које је објавила контроверзна група Белих шлемова и проширен је преко налога милитаната на друштвеним медијима. САД и њихови савезници су то наизглед узели здраво за готово, и брзо приписали кривицу Дмаску и покренули масивни ракетни напад на ту земљу у знак “одмазде“ 14. априла. Тај напад се догодио некколико сати пре него што су ОЗХО стручњаци кренули на совју мисију за утврђивање чињеница у Думи.

Стручњаци су већ посетили локацију наводног инцидента. У међувремену је Шулгин позвао ОЗХО да обиђу хемијске лабораторије које су милитанти оставили иза себе, да и сами виде ко заправо стоји иза употребе хемијског оружја у Сирији.

“Позивамо технички сектретаријат ОЗХО-а и стручњаке да искористе своје време у Сирији и испитају подземне хемијске лабораторија милитаната, терориста, који су их користили, како ми верујемо, за производњу хемијске муниције, укључујући и оне које се користе за све врсте напада под лажном заставом,“ истакао је Шулгин.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ