Идвајамо Регион

ПЛЕНКОВИЋ СРБИМА: Нисмо исти, нисмо били и нећемо бити! Ми кажемо: БОГУ ХВАЛА ШТО ЈЕ ТАКО!

Фото: Јутјуб

Хрватски премијер Андреј Пленковић сматра да реч „рат“ није добро користити на било који начин – дипломатски или други, те Србији поручио да, како је рекао, нисмо исти у овој причи, нисмо ни били и нећемо ни бити у будућности

Пленковић је коментарисао новинарима изјаву српског шефа дипломатије, Ивице Дачића, да „ако Хрватска жели дипломатски рат, добиће дипломатски рат“, оценивши да „то није реторика коју треба користити“.

– Користење речи рат, било да је дипломатски или други, није добар – рекао је Пленковић, који тврди да „нико из Хрватске није давао изјаве као што је давао (српски министар одбране Александар) Вулин“, преносе медији

Хрватски премијер каже и да нико из Сабора није оскрнавио српску заставу и тврди да то „није ни могуће“.

– Варијанта да смо једнаки не стоји. Нисмо у овој причи исти, нисмо били ни 90-их, а нећемо бити ни у будућности – казао је Пленковић и додао да је Хрватска „своје потезе јасно повукла“.

Пленковић је, након слављеничког обележавања војно-полицијске акције Бљесак у Окучанима, у којој је пре 23 године из западне Славоније протерано више хиљада Срба, а готово 1.000 убијено или нестало, рекао да са председницом Хрвтске још није разговарао о реципрочним мерама према Србији, након што је Београд потпредседника владе и министра одбране Дамира Крстичевића, прогласио непожељним.

– Када смо ми као влада користили односе са Србијом као аргумент у унутрашње-политичком препуцавању? – запитао је Пленковић, уз опаску упућену новинарима да се „тога не могу сетити“.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ