Идвајамо Србија

РУСКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО: Русија хоће војну базу у Србији, као одговор на америчку базу Бондстил на КиМ!

Виктор Колбановски, московски експерт за балканска питања, каже да би у Србији требало отворити руску војну базу, као одговор на америчко присуство на Косову и њихову базу Бондстил

Колбановски објашњава да би од руске базе у Србији било вишеструке користи за мир на Балкану и да би та база пресудно помогла Србији у настојањима за очување Косова и Метохије. Колбановски, који је и директор Балканског центра за међународну сарадњу из Москве, наводи да је сада одлука на политичарима.

– Платформа такозване владе у Приштини о формирању ‘Војске Косова’ сведочи о томе да су Американци и њихови штићеници косовски Албанци прешли све црвене линије. И баш због тога, због формирања војностратешког баланса на Балкану, неопходна је снажна војна помоћ Руске Федерације Србији, односно оснивање руске војне базе, наравно, уз претходну сагласност и дозволу српског руководства. У том случају би даљи напори председника Вучића и његових сарадника за очување Косова и Метохије у саставу Србије имали одличну перспективу, јер би уз њих стајала реална војна снага… – навео је Колбановски за Информер непосредно након што је на руској државној телевизији Русија 24 изложио ову идеју.

Баланс снага
Због војностратешког баланса на Балкану неопходна је снажна војна помоћ Русије Србији, па и руска војна база, наравно, уз сагласност српског руководства
Виктор Колбановски

Он је додао да би руска војна база у Србији била кључна за опстанак српског народа на Балкану.
– Само овакав сценарио може зауставити даљу агресију косовских Албанаца и других негативних фактора на овим просторима, посебно имајући у виду Прешево, ‘Тиранску платформу’ у Македонији, децентрализацију Црне Горе, као и унитаризацију Босне и Херцеговине – додао је Колбановски.

Коментаришући овакав предлог из Москве, аналитичар Александар Павић каже за Информер да наша земља може да сачува свој суверенитет и интегритет само уз помоћ пријатељске Русије.
– Слажем се са идејом о потреби постојања руске базе код нас. Русија је једини поуздани и искрени војни савезник којег Србија има. С друге стране, Србија је једино преостало место у Европи где Русија наилази на отворена врата. Нема сумње да су намере водећих НАТО држава према Србији не смо неискрене већ и агресивне, па можемо да их неутралишемо само чврстим савезом са Русима – објашњава Павић.

Центар у Нишу већ трн у оку Запада и САД

* Американци већ имају своју базу Бондстил код Урошевца, која служи за обуку специјалаца * Руско-српски хуманитарни центар у Нишу, који помаже у ванредним ситуацијама, трн је у оку САД
* Вашингтон захтева да се руски центар укине, док из Москве траже затварање базе Бондстил

* Атлантски савет је најавио отварање нове велике америчке војне базе у Брчком, што је претња РС

* Русија хоће да на Романији

у Републици Српској прави још један хуманитарни центар по угледу на Ниш

 

 

Извор: М. Јовановић – М. Дакић/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ