Идвајамо Србија

ДРАГОЉУБ ЖАРКОВИЋ ОПЛЕО ПО ПРЕДСЕДНИКУ: Највећа Вучићева лаж тиче се Косова, а то је… (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ био је главни уредник недељника „Време“ Драгољуб Жарковић. Жарковић у емисији говори о слободи медија у Србији, о оптужбама да ради за Мирослава Мишковића, проблему Косова и Метохије и режиму Александра Вучића.

Жарковић тврди да је највећа лаж актуелне власти и председника Александра Вучића о стању српске економије и “како нам добро иде”.

– Вучић сваких пет дана отвара неку фабрику Леоне, плету неке каблове, а нема ту озбиљног посла. У систему где једна лаж затрпава другу тешко је рећи шта је ту највећа лаж. Гледајући дугорочно, шта ће се испоставити као највећа лаж, могуће је да ће и питање Косова бити једна од тих ствари – каже Жарковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да је прошле године Србија имала само 1,7 раст  друштвеног производа док је свуда у окружењу то је 3 или 4 посто. Жарковић је рекао да економија Србије назадује.

Жарковић је у емисији испричао историјат своје породице и о прецима који су отишли за САД, а онда се вратили као добровољци у Првом светском рату а затим се насели у Косовској Митровици изградили хотел и електроцентралу Газиводе.

– Вучић каже не дам моје Газиводе. Како говориш “моје Газиводе” кад су моје? – каже Жарковић.

Жарковић у емисији говори и о Вучићевом позиву након што је у “Утиску недеље” открио да се председник поново оженио, некадашњим дебатама са Николом Милошевићем, свом односу према Русији и према ЕУ итд.

– Ово је друштво укинутог дијалога, овде се дијалог не дозвољава  – рекао је Жарковић коментаришући стање у друштву и медијима.

Емисија “РасПравда” се реализује у сарадњи портала Правда и продукције HelmCast, аутор и водитељ је Мидраг Зарковић.

 

Извор: Правда/HelmCast

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ