Идвајамо Србија

ВУЧИЋ: САД, Велика Британија и Француска увелико раде на томе да се у СБ УН не разговара о КОСОВУ

Председник Србије Александар Вучић каже да је претходних дана потписао да њему није потребно обезеђење, те да је уверен да му поједини представници опозиције не могу ништа упркос претњама

– Потписао сам да ми не треба обезбеђење. Људи су се чудили. Изашао сам, па шта ће да ураде Ђилас, Јанковић, Јеремић? Они ће нешто да ураде? Не разумем, хоће неког да бију, они? Не разумем – рекао је на конференцији за новинаре упитан да коментарише претње путем Твитера Миленку Јованову, потпредседнику Српске напредне странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ти много храбри и јаки или шта су већ, можете да мислите шта би радили да су на власти ако такве претње изричу са тих места када су у опозицији. Можете да мислите како би се бахато и арогантно понашали да су на власти – додао је, приметивши да ствари обично изгледају тако да је једно на малом екрану, а када се дође испред њих те ствари изгледају другачије.

– А за Јованова не бринем, осим што је то ружно и неваспитано и ништа више – закључио је Вучић.

Председник Вучић изјавио је данас да Британци, Американци, Французи и сви други који су признали такозвану независност Косова већ дуго времена раде на томе да се на СБ УН не разговара о КиМ, али је указао на изјаву генералног секретара УН Антонија Гутереша, који је осудио понашање косовске полиције према Марку Ђурићу.

Вучић је одговарајући на питања новинара у вези најава да би Британија, када дође на место председавајућег СБ УН, могла да тражи затворене седнице о КиМ или да њих не буде у садашњој форми, навео да неке земље из свог угла мисле да су посао завршиле.

У сваком случају, рекао је Вучић, од Русије очекује отворену подршку по том питању.

– Захвалан сам господину Гутерешу јер је показао одговорност у свом службовању. Он је заиста осудио понашање косовске полиције, поводом случаја Марка Ђурића – рекао је председник Вучић додајући да је пред нашом земљом тежак, одлучујућ период.

Говорећи о проблему на КиМ који се није зауставио на отмици Марка Ђурића, председник је рекао да очекује да ни предстојећи период неће бити лак.

– Очекујем велике значајне притиске. Очекујем да покушамо да дођемо до компромисног решења, а плашим се да многи у свету као компромис виде своју вољу и своју одлуку. Али остаје да видимо шта се српском народу нуди, па да донесемо одлуку, не напречац. Имаћемо и ситуације које ће бити још теже, али се надам да ћемо успети да заштитимо виталне српске интересе – рекао је истичући да „нећемо бити много срећни“.

Поводом одласка у Турску и Русију проценио је да грађани Србије очекују резултате у свом новчанику.

– Али резултати сарадње са Турском се простиру од Владичиног Хана до Крупња. Биће их и у Зворнику – рекао је говорећи о фабрикама и новоотвореним радним местима који су настали као резултат сарадње са Ердоганом.

– Што се тиче састанка са Путином, имаћу велику част да присуствујем на паради поводом велике пободе, победе у великом отаџбинском рату – рекао је Вучић истичући значај такве победе за један од најстрадалнијих народа том рату.

О предстојећим сусретима, каже да му је најбитнија добробит грађана Србије.

– Ја сам мали човек, занима ме Србија.

На питање о забрањеним скуповима у Хртковцима рекао је да ће надлежни органи да обаве свој посао.

– Тачка. Никаквих немира ни скупова неће бити. Молим све учеснике који су најавили скупове да се не љуте. Држава доноси одлуку када се ради о јавном реду и миру. Србија неће прошлост сукоба, Србија жели будућност. Србија неће дозвољавати ни узнемиравање грађана било којег места у земљи. Нисам разговарао ни са председником месне заједнице, али ће пут Шабац – Рума више да им користи него било какви политички протести – поручио је председник.

На питање о напретку домаће економије истакао је да су посреди лепе вести.

– Ми излазимо из рецесије. Да ли људи живе добро, не живе. Али виде да се иде узлазном путањом – рекао је Вучић истичући да су у економском смислу предс Србима тек добра времена, те да се нада да ће раст БДП-а бити преко четири одсто.

 

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ