Идвајамо Православље

НА ОСТРОГУ СУ СЕ ДОГОДИЛА ОВА ЧУДА: Људи и деца су се излечили, а на томе захваљују Светом Василију Острошком

Када прочитају ове исповести, они који су веровали, верују још јаче, а они који нису никад веровали, почињу да размишљају о религији и њеној снази…

Верници свих религија из различитих крајева света долазе у Манастир Острог како би пронашли нови начин и решење за своје излечење и проблеме. Управо зато је овај манастир један од најпосећенијих на Балкану, а о исповестима људи који су се враћали са вертикалне литице се сваког дана прича. Посебан повод за то је и данашњи дан на који се слави Свети Василије Острошки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово су само неки од догађаја са Острога који су многе натерали да поверују или да још више учврсте своју веру:

– Моја ћерка Непа пре седам година се разболела и није могла да говори за пет и по година. За то време водила сам је свугде по болницама и лекарима кроз Југославију и нигде није било лека ни помоћи за моје дете. Када сам видела да лекари не могу да јој помогну, ја се решим и малу поведем у Манастир Острог 1963. године, да се помолим Богу и Светом Василију, да јој помогну и мени, сиротој мајци, која се са њом мучим, водећи је по болницама.

И, слава Богу и Светом Василију, прошле године пред Ђурђев-дан доведем своју девојчицу Непу код Светог Василија у Горњи манастир. И кад смо стигли пред сами манастир, код воде, моја девојчица проговори: “Мама, дај ми воде да пијем!” – прича је једне мајке чија је ћерка Непа излечена 1964. године на Острогу.

Здравље је људима најважније, а тога постану свесни тек када тешко оболе, а када закажу медицина и сви могући лекови, људи траже спас од острошког чудотворца Василија. И дешавало се доста пута, годинама уназад, да у горњем Острогу неми проговоре.

Родитељи су водили Веру која је рођена 1960. године лекарима, али за њен оштећени вид није било лека. Онда су чули за манастир Острог и решили да баш тамо потраже помоћ.

Духовници су се молили над њом, изливали благослове, призивали исцељење кроз Духа светог. Задње ноћи, Вера је уснула анђела који јој је рекао: “Дођи ка мени”. Она се тргла и отворила сањиве очи како би пошла ка њему. Вриснула је у неверици. Рекла је Нади да види светлост. Одлучили су да остану још пар дана. Вера је почела да назире сенке, види обрисе кроз маглу, а затим је и потпуно прогледала. Први пут је видела небо, цвеће, сунце, родитеље, другаре, себе – Вера је оздравила!

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ