Идвајамо Србија

ПУТИН И ВУЧИЋ СУТРА У ЧЕТИРИ ОКА: Кроји се судбина Србије, разговараће о…

Фото: Јутјуб

Владимир Путин и Александар Вучић разговараће сутра увече у Москви у четири ока око сат и по, сазнаје ексклузивно Српски телеграф. Према информацијама нашег листа, због важности тема, њих двојица ће вечерати сами, без присуства преводилаца и других сарадника.

Вучић у дводневну посету Русији стиже сутра, дан након Путинове инаугурације, директно из Турске, где је отпутовао на позив Реџепа Тајипа Ердогана. У среду ће српски председник присуствовати великој паради која се у Москви традиционално организује на Дан победе. Он ће, уз израелског премијера Бењамина Нетањахуа, бити једини страни државник на смотри током које ће руска армија представити најмодерније оружје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО

Добро упућени саговорник Српског телеграфа, који ће такође бити у Москви, предочава да није случајно што су се Путин и Вучић одлучили да разговарају насамо.

– Вучић већ дуже време интензивно учи руски и тим језиком је овладао у толикој мери да преводиоци заиста нису потребни. С друге стране, списак тема је од изузетне стратешке важности, и то за обе земље, да је најбоље да све што буде изговорено остане искључиво међу њима. Оно што се зна, то је да ће бити речи о ситуацији на Косову и руској подршци Србији у својеврсној међународној офанзиви по питању КиМ, пре свега у Уједињеним нацијама и напорима да се прошири број земаља које повлаче признање лажне државе – објашњава наш саговорник.

Осим Косова, како додаје, доминираће још две теме:

– На овом састанку требало би да буду утаначени сви детаљи око новог контингента војне помоћи Србији. То се пре свега односи на ракетни систем БУК, који се недавно сјајно показао приликом америчког напада на Сирију, као и испоруку ескадриле руских хеликоптера нашој земљи. Даље, а то је оно на чему Вучић такође инсистира, разговараће се о дефинитивном прикључењу Србије пројекту гасовода „Турски ток“. То би нам омогућило потпуну енергетску независност, као и значајне приходе од транзита гаса ка другим државама – открива наш извор.

ПОРУКА МЕРКЕЛОВОЈ

О посети Москви јуче је говорио и сам Вучић гостујући на ТВ Пинк.

– Имаћу вечеру и састанак с Путином, а дан после тога присуствоваћу паради и, колико знам, седећу одмах поред њега. Част ми је што ћу бити део тог догађаја јер је Србија поднела велики терет у антифашистичкој борби – рекао је председник Србије.

Он је истакао да не сумња у Путинову подршку јер је овај 2015. показао шта је спреман да уради за Србију:

– Руси су нас те године спасли од жига да смо геноцидна држава и то никада нећу заборавити Путину. То сам рекао свима, па чак и Ангели Меркел. Руси су нам главна подршка у борби око КиМ, у којој ми не можемо да будемо победници, али можемо да тражимо остварење својих интереса.

 

 

Извор: Српски телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ