Идвајамо Србија

СУПРУГА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Странци крију снимке убиства

Удовица убијеног лидера ГИ СДП Милена Поповић Ивановић верује да неко покушава да сакрије истину о убиству Оливера Ивановића, а за „Курир“ каже да је бројне нелогичности и лажна образложења у вези са сателитским снимцима уверавају да постоји опструкција у истрази.

– Имам исту информацију коју је и председник Александар Вучић обелоданио, а то је да сателитски снимак наводно не постоји јер је тог дана била магла. Знате врло добро да тај дан памтим као ниједан други у животу и врло добро се сећам да тог дана апсолутно није било магле. Исто тако ми је нелогично да сателитском снимку може магла да смета. Не пије ми то воду и не свиђа ми се. Ево, као лаик се питам како онда у Лондону, где годишње има 300 магловитих дана, сателити раде беспрекорно – каже Милена Ивановић за београдске медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она признаје да је са таквим сазнањима и бројним нелогичностима разочарана.

– Могу само да нагађам. Али кад нешто нема логике, мени се не свиђа у ком правцу све то иде. Пара ми уши једноставно и бојим се да неко неге покушава да сакрије праву истину о убиству Оливера – наводи она.

„Хиљаде чудних ствари у вези убиства Ивановића, све је било у рукама Албанаца“

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче у интервјуу за „Курир“ да је уверен да ће се истина о овом убиству сазнати, али је открио да Београд има „различите чудне индиције“ о овом случају.

– Ми имамо различитих чудних индиција и препустићу то нашим надлежним органима. Али увек је најважније, кад се догоди неки злочин, поћи од мотива. Не тврдун да су (страни фактори) умешани у злочин, али тврдим да имају више сазнања него што би им одговарало да то кажу. Индикативно је да су нам, када смо тражили сателитске снимке, рекли да је био магловит дан, прекривен облацима. Нисмо добили снимке да то проверимо. Јер све бисмо тим снимцима утврдили – рекао је Вучић.

Председник је казао да је све, од самог увиђаја, „по директном налогу странаца“, било у рукама Албанаца, од почетка до краја.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара, када је долазио у седиште своје странке у Косовској Митровици.

 

 

Извор: Vestionline.com/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ