Идвајамо Регион

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ШОКИРАО БАЛКАН: Срби се овде никад нису досељавали – ОНИ СУ СТАРОСЕДЕОЦИ

Пише: Горан Шарић

Ево како функционира повијесна знаност у Србији. Медији су недавно прењели вијест:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Слив три Мораве крије решење велике српске мистерије: Наши стручњаци на трагу информације одакле су Словени дошли. Археолози ће истраживати слив три Мораве да би открили налазишта насељавања Словена из седмог и осмог века. Важан пројекат, који ће трајати више година, окупио је стручњаке више релевантних институција из Београда, Крушевца и Трстеника… Нагласак истраживања биће о времену о којем се најмање зна, а које је кључно за нашу историју. На моравским речним терасама бисмо могли да очекујемо трагове словенског насељавања из седмог и осмог века.”

Другим ријечима, најмање се зна о том времену 7. и 8. стољећа, али је читава наша хисториографија утемељена на догми о досељавању Славена баш у том периоду у којем се најмање зна?! Не знају ништа сигурно о 7. и 8. стољећу, али знају сигурно да су се баш тада доселили Славени? Читаву нашу хисориографију темеље на ономе о чему не знају ништа?!

Ако о том периоду знају најмање, зашто је онда измишљена догма о досељавању Славена? Онда су требали рећи: не знамо! А не преко 100 година трубити о досељавању, а сад признају да о том периоду не знају готово ништа. Јасно је да је догма о досељавању Славена на Балкан дневно-политичка лаж из 19. стољећа, али се тог менталног усадка наши повјесничари до данас не могу ријешити.

Археолози из Србије прво су без икаквих доказа замислили да би на Морави требало бити трагова непостојећег досељавања Славена у 7. стољећу, а сад тамо иду копати и трошити државни новац за своје фикције. И то баш на Морави која се и у античко вријеме звала Морава што указује који је народ живио око ње. Исти онај који и данас живи.

Све ово постаје још трагичније кад се зна да су археолози из Словеније прошле године код Мурске Соботе пронашли непобитне доказе да Славени на Балкану живе већ у 5. у 6. вијек и да археолошки ни други налази не показују никакве знакове недавног досељавања. Археолози у Србији траже трагове досељавања Славена у 8. стољећу, а налази из Словеније показују да Славени у Мурској Соботи у 5. стољећу живе несвјесни да ће се на Балкан “доселити” тек за 200 година.

Према службеној верзији Бечко-Берлинске секте, Славени су дошли на Балкан у 7. стољећу након што су Лангобарди у 6. стољећу провалили у Италију. То је отворило празан простор и Славени су се наводно само довукли за реповима аварских коња. Кад, пред који мјесец стигли резултати датирања угљиком-14 за славенске налазе нађене у Новој Табли код Мурске Соботе. Славенски артефакти датирају од 485. до 535. године. Како сад Славени на Балкану у 5. стољећу? И како прије провале Лангобарда, кад су Славени кукавице и дошли су тек након Лангобарда?

Лангобарди 568. године крећу према Италији преко Алпа. Још неколико година ће им требати да освоје Италију. Како је могуће да Славени живе на Балкану најмање пола стољећа прије провале Лангобарда у Италију? Да ли то неком од наших повјесничара нешто говори? Да ствар буде боља, исту керамику крајем 5. и почетком 6. стољећа налазимо и у Словенији и у Чешкој и у Словачкој и у Украјини. Постоје двије опције:

1. Славени су у 5. стољећу вријеме живјели иза Карпата, а ови налазе које смо нашли од Словеније до Чешке и Украјине је поставио Бог како би тестирао нашу вјеру у службену догму о досељавању Славена на Балкан у 7. стољећу.

2. Славени су и прије и послије 7. стољећа живјели тамо гдје и сад живе, од Јадрана до Балтика.

Мени се чини да у Србији свако са дипломом филозофског факултета из повијести, археологије или лингвистике, уједно добија званичну потврду да је будала. Част изузецима.

 

Извор: Правда

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ