Идвајамо Свет

ИЗРАЕЛ НАПАО СИРИЈУ СА 28 АВИОНА: Сиријска ПВО оборила више од пола…

Министарство одбране Русије саопштило је да је у нападу на територију Сирије учествовало 28 израелских авиона Ф-15 и Ф-16, који су испалили око 60 ракета, а више од 10 тактичких ракета је лансирано са земље.

Сиријска противваздушна одбрана успела је да обори више од половине ракета, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Министарство је истакло да је 10. маја у периоду од 1.45 до 3.45 часова под изговором гранатирања израелских положаја у близини Голанске висоравни од стране иранских формација израелска војска извела је напад на територији Сирије.

„У нападу је учествовало 28 израелских авиона Ф-15 и Ф-16 који су лансирали око 60 ракета ваздух-земља на различита подручја Сирије. Такође је из Израела лансирано више од 10 тактичких ракета класе земља-земља“, говори се у саопштењу.

Нападнута су места дислокације оружаних снага Ирана, као и положаји средстава противваздушне одбране војске Сирије у региону Дамаска и на југу Сирије, истиче се у саопштењу.

„Сиријска противваздушна одбрана је током одбијања израелског напада оборила више од половине ракета. За сада се разјашњавају подаци о штети причињеној иранским оружаним формацијама, као и о сиријској војној и цивилној инфраструктури“, додаје се у саопштењу.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ