Идвајамо Свет

ПУТИН ПОХВАЛИО ВУЧИЋА: Сви су издали, само си ти одржао реч…

Председник Русије Владимир Путин рекао је председнику Србије Александру Вучићу током сусрета у Москви да су многи говорили да Вучић тајно уводи Србију у НАТО, па су касније ти исти учланили своје државе у Алијансу, и да је једино српски председник одржао реч и то није урадио, пишу Новости у издању за петак.

У тексту се наводи да ће лидер Русије недвосмислено подржати Србију и Вучића лично у дипломатској борби за Косово и Метохију али и код свих осталих тема кључних за безбедност региона.

Како наводи лист, са овом капиталном гаранцијом председник Србије се вратио из Москве где му је указана велика част и гостопримство и дат јасан и одлучан сигнал: за Русију је наша земља кључна у овом делу Европе.

О отвореном односу двојице државника најбоље сведочи и искрено признање које је, током неформалних разговора, председник највеће државе света изнео Вучићу у вези са НАТО, пише лист.

После сусрета у Кремљу јасно је да ће Москва активно паратити резултате разговора Београда и Приштине и утицај различитих међународних фактора на дијалог, у првом реду спонзора независности Косова, наводи се у тексту уз констатацију да је без сагласности Русије и Србије немогуће доћи до праведног решења за Косово.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ