Идвајамо Србија

ДЕЈАН МИРОВИЋ: Вучић би под овим условом потписао независност Косова, али то је немогућа мисија (ВИДЕО)

Гост емисије „РасПравда“, која се реализује у сарадњи портала Правда и продукције „HelmCast“, био је проф. др Дејан Мировић који је говорио о последњој посети Александра Вучића Москви, односима Србије и Русије, критиковао је економску политику Владе Србије као и политику према Косову и Метохији.

Мировић, који је недавно објавио књигу “Русофобија код Срба 1878-2017”, је рекао да се Вучић током боравка у Москви, на прослави Дана победе над фашизмом, понашао као туриста, а не државник, и да не зна за пример председника Србије који је медијима давао информације шта му је Путин шапнуо, која му се песма допала и слично.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мене као правника више интересује да ли је нешто потписано, да ли је нешто договорено око Косова и Метохије, сложићете се да је то важније од тога да ли Путин слуша неку песму… Деловало је доста неозбиљно са српске стране – каже Мировић.

Он је Вучићев боравак у Москви описао као “ПР акцију” без икакве тежине. Вучићеве посете Русији, Мировић види као настојање да задржи русофилско гласачко тело али да нема никаквих споразум и договора којима се потврђује и таква политика. Због тога је, како је рекао, присуство Русије у Србији на само 25 посто од онога што би Москва желела.Мировић је Вучића упоредио са Милом Ђукановићем тврдећи да између њихових идеологија постоје сличности.

– Koд Вучића постоји мешавина криминалне-шверцерске идеологије Мила Ђукановића и идеологија друге Србије. У тој мешавини чести су Вучићеви карикатурални испади – каже Мировић.

Мировић је рекао да је уверен да би Вучић дао тзв. Косову место у УН када би био сигуран да неће после тога изгубити власт у Србији.

– Вучић би очигледно желео да потпише улазак Косова у УН, а да остане на 50 посто популарности. Мислим да је то немогућа мисија – каже Мировић.

Мировић, који је професор на Правном факултету у Косовској Митровици, детаљено је описао у емисији како је позиција државе Србије ослабљена у јужној покрајини од доласка Александра Вучића на власт, а да су Срби сада у ситуацији да се плаше и других Срба.

Аутор и водитељ емисије је Миодраг Зарковић.

 

 

Извор: Правда

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ