Здравље Идвајамо

РУСКИ НАУЧНИЦИ НАПРАВИЛИ ВАКЦИНУ КОЈА ЛЕЧИ СВЕ? Открили РЕВОЛУЦИОНАРАН лек који лечи РАК, СИДУ, ХЕПАТИТИС И ТУБЕРКУЛОЗУ!

Фото: Pixabay.com

Руски научници су открили револуционарни лек који ће моћи да излечи рак, сиду, хепатитис и туберкулозу. Тајна је у модикацији ћелија нашег имуног система.

Научници из руског града Новосибирска открили су нове екасненачине борбе против онколошких и инфекцијских болести, укључујући сиду и туберкулозу.

Лекари су модиковали дендритске ћелије, које су дио имуног система. Директор Научноистраживачког института за фундаменталну и клиничкуимунологију Владимир Козлов каже да је лоше функционисање имунитета један од разлога обољевања од сиде, хепатитиса Б и туберкулозе.

Руски научници су успели да направе вакцину на бази дентритских ћелија. Током лабораторијских истраживања утврђено је да се модифковане ћелије супротстављају туморима шест пута активније од „обичних“ ћелија.

Вакцина је прошла клиничка испитивања: оболели од рака дојке и јајника примали су лек током и после хемотерапије. Код њих нису забележена нежељна дејства, а осим тога, пацијенти се нису обратили докторима због рецидива тумора.

Нови лек је ефкасан и против хепатитиса Б. Научници сматрају да је највећа предност вакцине њена „прецизност“. Наиме, она утиче само на инфциране ћелије, не штетећи здравим органима.

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ