Идвајамо Србија

КОМАНДАНТ БОНДСТИЛА НИК ДУЧИЋ: Највећи проблем на КиМ су криминал и корупција!

Командант војне базе Бондстил амерички пуковник српског порекла, Ник Дучић, оценио је да је ситуација на Косову мирна и стабилна и да војници Кфора чине све да обезбеде сигурно окружење и слободу кретања за житеље КиМ

– Безбедносна ситуација у мојој зони је мрина и стабилна. По мом мишљењу, највећи проблеми с којима се суочава Косово, а на шта указују и недавни извештаји Европске комисије, јесу корупција и организовани криминал – рекао је Дучић за „Вечерње новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јер, како додаје, уз истинску дебату и дијалог, за политицка питања сигурно постоји решење.

Упитан да ли је свестан проблема с којим се суочава српски народ и да ли има контакте са обичним људима на терену, Дучић одговара потврдно и додаје да са Србима посебно контактира након црквене службе.

Они му, каже, без обзира на узраст износе проблеме са којима се суочавају.

Каже и да је његови најјачи утисци на Косову двоструки.

– Први је историјски и религиозни значај Косова, а потом и жеља да се реше хитна питања, како би се створиле боље економске и образовне могућности – наводи Дучић.

Недавно је био први пут у Пећкој патријаршији која га је, како каже, очарала и на њега оставила изузетно јак утисак за цео живот.

Каже да се срео са српским политичарима, градоначелницима и обичним људима али и са колегама у Војсци Србије.

Такође наводи да се радује што ће у блиској будућности први пут посетити и централну Србију, где ће се још једном састати са представницима Војске Србије.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ