Идвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: И осиромашени уранијум разлог повећања броја оболелих од рака!

Председник Србије Алексабндар Вучић изјавио је данас, на отварању Онколигије 2, да се лекари и други експерти слажу да је и осиромашени уранијум један од разлога повећања броја оболелих од рака, посебно код деце, на жалост

Председник Вучић најавио је да ће Србија озбиљно да истражи последице НАТО бомбардовања осиромашеним урањумом, оценивши да се ради о злочину без преседана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, приликом обиласка Института за онкологију и радиологију Србије, поводом завршетка радова на изградњи и опремању објекта „Онкологија ИИ“, најавио да ће држава и даље да улаже у здравство, јер је то указивање поверења у наш здравствени систем.

Рекао је да је сазнао од лекара да има све више деце оболеле од рака.

– Нисам никада сасвим веровао у све терорије о осиромашеном уранијуму, да су за све криви они који су нас бомбардовали, али данас у разговору са лекарима, иако су разлози мултифакторијални, свакако један од разлога за обољења је осиромашени уранијом, јавља се код деце чији су родитељи око 90-тог годишта. Да ли ћемо успети да докажемо то или не не знам, јер је доста завршило у Ибру, Дунаву или Црном мору. Сви лекари мисле да је то оставило значајне последице. То злочин без преседана – подвукао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, на отварању Онкологије 2, да од 2019. године више неће бити листи чекања и најавио знатно увећање плата запосленима у здравству, посебно медицинским сестрама.

– Од Нове године захваљући овим апаратима неће бити листи чекања.

– Ово су најмодерније машине које можете да пронађете на најмодернијим кллиникама и најразвијенијим земљама. Наставићемо да улажемо, а почињемо и изградњу новог Клиницког центра у Београду – рекао је Вучић.

Он је истакао да велики проблем представља одлазак физичара и инжењера, најстручнијег кадра, који због знатно већих примања одлазе у иностранство.

– То је за нас катастрофално, пуно у њих улажемо а онда не можемо да им понудимо одговарајућу плату – рекао је Вучић.

Други проблем су медицинске сестре, које, како је истакао, раде најтежи посао.

– Раније смо имали 120-150 њих који се јаве на конкурс, данас 15. Не можемо да реализујемо конкурсе и зато ће бити значајног увећања плата за медицинске сетре. Али и за лекаре – рекао је Вучић.

Не кажем да је то довољно, али ако то будемо радили и наредне две године, то ће бити много бољи услови.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ