Идвајамо Свет

Русија и Кина заједнички бране Иран

Кина је спремна да заједно са Русијом ради на очувању нуклеарног споразума са Ираном, саопштио је заменик директора Одељења Министарства иностраних послова Кине за Централну Азију и Источну Европу Лу Канг.

Према његовим речима, Кина и Русија „по овом питању одржавају тесне контакте“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је једна од главних тема на састанцима две стране на различитим нивоима. Узимајући у обзир наша заједничка мишљења о том питању, спремни смо да и даље улажемо напоре за решавање тог проблема заједно са руским партнерима“, изјавио је он.

Дипломата је указао да решење проблема иранског нуклеарног програма има демонстративни ефекат за решавање других питања.

„Поштовање или непоштовање потписаних међународних споразума говори о спремности да се успостави узајамно поверење у међународне односе, што је и међународна обавеза. Свака држава треба да испуни преузете међународне обавезе, поготово оне које произилазе из већ потписаних споразума, то је врло важно“, додао је он.

Министар иностраних послова Ирана Мухамед Џавад Зариф, након разговора са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом, рекао је да је добио гаранције од Русије да ће наставити да поштује ирански нуклеарни споразум.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ