Идвајамо Србија

САД И ЕУ ИМАЈУ ЛУДАЧКИ ПЛАН ЗА РЕШАВАЊЕ КОСОВСКОГ ПРОБЛЕМА: Србија да призна Косово и одрекне се Русије, а заузврат…

Запад спремио пакет мера за стављање Београда пред свршен чин. У јуну се мисија Еулекс вероватно повлачи из покрајине. НАТО подржава ‘војску Косова’, а Брисел више не тражи ЗСО од Приштине

Србија ће се у наредним недељама наћи под до сада најжешћим притисцима западних моћника да призна лажну државу Косово!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо из више одлично обавештених дипломатских извора, Вашингтон и највеће земље Европске уније направиле су бизаран план који предвиђа читав пакет мера за заокруживање независности Косова и довођење Србије пред свршен чин у решавању „косовског проблема“

Одлука Квинте

Западни медији су објавили да су се у Вашингтону недавно тајно састале дипломате земаља Квинте – САД, Велике Британије, Немачке, Италије и Француске – и направиле стратегију која за циљ има да до краја године учлани Приштину у све важне међународне организације, од Савета Европе, преко Интерпола и Унеска до Уједињених нација. Тај план подразумева да се Србија беспоговорно одрекне јужне покрајине и прекине све везе са Русијом, а да заузврат не добије ништа, чак ни Заједницу српских општина!?!

Према речима наших извора, финална дипломатска акција против Србије започеће већ у јуну.

– Тада на Косову престаје мандат мисије Еулекс и он највероватније неће бити продужаван. Тако ће се додатно подрити Резолуција 1244, која је гарант територијалног интегритета Србије. Паралелно са тим, НАТО се више не противи ‘војсци Косова’, а ЕУ више не инсистира на ЗСО – објашњавају Информерови извори.

Коментаришући ове информације, председник Србије Александар Вучић поручује да се не плаши плана Запада за решење „косовског проблема“.

– Неће бити никаквих санкција, то је све што могу да кажем. Нисам видео вашингтонски документ, само сам начуо шта неки нуде од принципа и начела, а нешто ми је и полузванично саопштено. То није ништа ново, то су све земље које су признале независност Косова… – истиче Вучић, подсетивши да су нас скупо коштали бројни погрешни потези неодговорних појединаца из прошлости.

– Сад се боримо да земљу извучемо из амбиса. Јесам помало забринут, али не и успаничен да бих говорио какве су тешке последице могуће. Више се плашим пузајућих проблема, одласка људи и слабог наталитета у Србији… – рекао је Вучић.

Спремни на све

Иван Костић, председник Одбора за Србе у региону, каже да ће Запад све урадити како би актуелну власт у Србији приморао да се одрекне покрајине и пристане на улазак Косова у УН.

– Неопходно је да останемо чврсти и истрајни у очувању интегритета Србије, поготово после отворене подршке Русије и председника Владимира Путина – подвлачи Костић.

Политички аналитичар Душан Пророковић истиче да овај план није нов и да западни моћници на њему раде годинама.

– То је план још од 2007. године и не треба се изненађивати. Проблем више нису ни опаки западни политичари, већ наши политичари који су раније веровали да могу издејствовати победу, па су чинили разне уступке… – закључује Пророковић.

Стратегија за слом Србије у 11 тачака

* Заокружена независност Косова
* Учлањење Косова у УН
* Притисак на чланице ЕУ које нису признале Косово
* Лобирање да се у СБ УН укину седнице о КиМ
* Сузбити сваку иницијативу о подели јужне покрајине
* Одузимање свих овлашћења за ЗСО
* Пријем Косова у Интерпол, Унеско, Савет Европе
* Притисци на земље које би да повуку признање КиМ
* Условљавање Србије отварањем поглавља ЕУ
* Притисци на Србију да се одрекне Русије

ДУШАН ЧЕЛИЋ ПРОФЕСОР ПРАВА

Циљ престанка рада мисије Еулекс је маргинализовање Резолуције 1244 како би се укинуо принцип територијалног интегритета јер је то кочница за последњи чин пуне независности Косова.

 

 

Извор: М. Дакић – М. Добромировић/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ