Идвајамо Свет

ПУТИН овим потезом разбеснео ЗАПАД, и нема намеру да се заустави (ФОТО/ВИДЕО)

Брисел/Париз — Церемонија отварања друмског дела Кримског моста, коју је предводио руски председник Владимир Путин, изазвала је критике Запада.

Према тврдњама портпарола Европске службе за спољне послова, мост представља „још једно кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине“, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Европска унија наставља да осуђује нелегалну анексију Крима и Севастопоља, коју је починила Русија, и неће признати ово кршење међународног права“, наведено је у саопштењу.

Критикама се придружио и портпарол француског Министарства спољних послова, који је рекао да Француска осуђује изградњу Кримског моста, „који ускраћује Украјини пун приступ и коришћење њених међународно признатих територијалних вода“.

Путин је отворио друмски део Кримског моста и поручио да не сумња да ће трака за камионе преко моста, који повезује Русију с Кримом, бити отворена на јесен, а железничка пруга 2019. године.

Руски председник сео је за волан у камиону „Камаз“ како би предводио конвој од 35 возила преко 19 километара дугог моста ка приморском граду Керч, на Криму.

Путин је дан отварања Кримског моста назвао историјским и честитао грађевинцима на завршетку изградње објекта.

Спутњик напомиње да је мост повезао Крим са Краснодарским крајем и тако постао најдужи у Европи.

На објекту је радила цела земља, а Путин је рекао да ће држава и даље изводити по целој земљи пројекте попут Кримског моста.

Кримски мост ће бити од сутра бити отворен за аутомобиле и јавни превоз.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ