Идвајамо Србија

ДР ГРУЈИЧИЋ ОТКРИВА ЈЕЗИВЕ ПОСЛЕДИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Поред канцера, Срби су у опасности од…

Период распада осиромашеног уранијума траје неколико стотина година

Број оболелих од карцинома у Србији сваке године расте за два одсто и према изјавама стручњака све то је повезано са бомбардовањем. Узрок овог проблема је осиромашени уранијум којим је НАТО бомбардовао Србију 1999. године, а којем су потребне стотине година да се разгради.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проф. др сц.мед. Даница Грујичић открива да ли се на неки начин може спустити стопа оболелих од карцинома или је то незаустављиво:

– Наравно да постоји начин да се стопа оболелих спусти, а то су редовни и превентивни прегледи, рашчишћавање терена, чишћење воде, земље и ваздуха. Мого веће улагање у здравство и савремену технологију како би људи били што лакше и брже излечени. Листа чекања не сме да постоји. Дакле главна ствар је у превентиви и у раном откривању болести. Нажалост погинуле и умрле не можемо да вратимо али будућим нараштајима можемо да омогућимо нормалан живот – каже Грујичић.

Међутим, поред карцинома, а као последица бомбардовања јављају се и друге болести којима ће грађани Србије бити изложени и годинама које предстоје пред нама. Проф. др сц.мед. Даница Грујичић открила је којим смо то болестима изложени:

– Велики број болести који се радикално повећао, а по дубоком убеђењу свих нас на то је велики утацај имало бомбардовање. Ту су системске болести, патолошке трудноће, деформације код деце, аутоимуне блосте, стерилитет… Нпр. стерилитет код мушкараца је повећан за 100% у последњих у периоду после бомбардовања. Оно што је запањујуће то је да број оболеле деце до 17 година од малигних болести далеко већи од свих у Европи. Поготово јер деца немају ризике које имају старији (гојазност, неактивност, лоша исхрана, пушење итд) – каже Грујичић.

Нова нада за пацијенте, почиње да ради Онкологија 2

Подсетимо, у Београду је у недељу Институт за онкологију добио, након осам деценија од оснивања, Онкологију 2, нову зграду и најсавременију опрему, што ће лечење пацијената оболелих од малигних болести изједначити са европским стандардима. У новој згради већ су смештени нови апарати за зрачење, а за око три седмице примиће прве пацијенте. На Онкологији 2 спроводиће се терапија зрачења, а заједно са планирањем обучаван је и кадар, улаже се у нове специјализације, а лекари су на обуку ишли и у Јапан.

На самом отварању Онкологије 2 председник Србије Александар Вучић рекао је да су га лекари уверили у теорију о штетности осиромашеног уранијума и да су, према његовим сазнањима, најугроженија деца родитеља који су рођени током деведесетих година.

– Од лекара сам сазнао да нажалост има све више деце оболеле од рака. Нисам никада сасвим веровао у теорије о осиромашеном ураијуму и да су за пораст карцинома криви они који су нас бомбардовали, али у разговору са лекарима потврђено ми је да је то ипак истина. Болест се јавља код деце чији су родитељи рођени ’90. Да ли ћемо успети то да докажемо или не, не знам – казао је председник Вучић.

ЛОКАЦИЈЕ У СРБИЈИ где је НАТО бацао ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ

Званична мапа са локацијама у којима је испаљен осиромашени уранијум постоји на сајту НАТО. На њој су обележена места где су падали ови пројектили:

Подујево са околним селима попут Доње Лапаштице, Секираче, Ладовца, Светље, Доњег Сибовца, околина Косовске Митровице Љушта, Ваганица, Брабоњић, Бања, Суво Грло, Црколез, Кодра Дидовце, околина Приштине, Горње Брњице, Маковца, Лукаре, Крушева, Беркова, Јањева, Новог Брда, Коретина, Штрулова, Доманека, Бањице, околина Дечана, Доњи и Горњи Црнобрег, Папраћане, Котрадић, Ново Папраћане, Јуник, околина Ђаковице Бардосан, Скивјан, Гребно, Урошевац, околина Призрена Бродосавце, Опоље, Жур, Скивјан, Рујан, Љиљанце, Боровац, Биљача, Буштрање, Букоревац, и многа друга места.

 

 

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ