Идвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! УСКОРО ВАС НА РАЧУНУ ОЧЕКУЈЕ 11.000 ДИНАРА: Стижу паре од акција!

Грађани Србије на име дивиденди од НИС-а требало би да добију укупно 181 динар, док по овом основу од „Телекома“ очекује се укупно 267 динара. У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди сада имате 10.076 динара

Овај износ требало би да се додатно увећа у септембру када би грађани Србије од концесије Аеродрома „Никола Тесла“ могли да рачунају на 14,6 евра по акцији бруто, односно 12,4 евра (1.465 динара). То би укупну суму увећало на 11.541 динар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од НИС-а за дивиденду 36,21 динар по акцији

Одбор директора Нафтне индустрије Србије предложио је да се акционарима на име дивиденде исплати четвртина прошлогодишње добити. Према очекивањима, управа НИС-а је предложила да се акционарима из прошлогодишње добити од 27,8 милијарди динара одобри дивиденда од 6,9 милијарди динара, односно 42,61 динар по акцији у бруто износу. То значи да би акционари, односно грађани по овом основу могли да добију 36,21 динар за акцију, када се одбије порез од 15 одсто.

– Што се тиче НИС-а ово је најбоља година за акционаре још од 2015. и то пре свега као последица раста цене сирове нафте што је донело већи профит компанији. НИС увек исплаћује четвртину добити као дивиденду, па инвеститори праћењем пословања компаније могу релативно лако калкулисати будуће износе дивиденди. Тренутни дивидендни принос НИС-ових акција је прилично атрактивних око 5,9 одсто – каже Ненад Гујаничић брокер „Моментум секјуритис“.

Акционари „Телеком Србија“ 11. јуна о расподели добити

Надзорни одбор „Телеком Србија“ заказао је редовну скупштину акционара за 11. јун, на којој ће бити усвојени прошлогодишњи појединачни и консолидовани финансијски извештаји, те донета одлука о расподели добити. Управа је предложила да се акционарима из прошлогодишјне добити од 14,5 милијарди динара на име дивиденде расподели 8,1 милијарда динара односно бруто износ од 10,15 динара по акцији у односу на прошлогодишњих 13,77 динара по акцији.

 

Извор: Информер.рс/Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ