Идвајамо Србија

ВУЧИЋ: „Ниједан Александар у Србији није преживео на власти“

Београд — Александар Вучић је у великом интервјуу за Фајненшел тајмс изјавио да се његов кабинет у Председништву налази на месту где је краљевски пар 1903. погубљен.

„Краљ Александар и краљица Драга су бачени са овог балкона. Ниједан Александар није преживео на власти“, рекао је председник Србије Александар Вучић у разговору за британски Фајненшал тајмс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, тај разговор започет је на балкону његовог кабинета у Председништву Србије, управо на месту где је краљевски пар 1903. године погубљен.

“Са балкона седишта председника у суморном Новом двору у Београду, Александар Вучић посматра под конац уређену башту. Са овог месту, каже шапатом, српски краљ Александар и краљица Драга бачени су када је извршен војни пуч. Када се краљ ухватио за ограду, одсекли су му прсте, а тело његове жене је осакаћено. ‘Ниједан Александар није преживео на власти’, каже господин Вучић, с призвуком мелодраматике у гласу”, пише Фајнешал тајмс, а преноси „Недељник“.

ФТ подсећа и на убиство премијера Зорана Ђиндића и закључује да је европска будућност Србије, односно њена западна орјентација далеко од сигурне, „трновит је пут Србије која је традиционално увек била између великих европских сила, Русије и Османлијског царства“.

Осим тога, ФТ истиче да је Вучић освојио 55 одсто гласова на прошлогодишњим председничким изборима, због чега је “господар политичке арене”.

Како наводе, “девет телевизијских екрана у његовој канцеларији сугеришу на то да је он човек који води рачуна о свему – и свима”.

Вучић је за Фајеншел тајмс причао и о Косову којим је, како каже, „опседнут“.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ