Идвајамо Свет

ШВЕДСКИ ЛИСТ: Ко крене на Путинову Русију чека га кошмар, не постоји сила која би могла да је победи

Шведски лист „Свенска дагбладет“ објавио је чланак у којем објашњава шта би могло да сачека потенцијалног нападача у случају да покрене офанзиву на Русију.

Наиме, како наводи лист, напад на Русију претворио би се у прави кошмар за потенцијалног нападача, а као главни разлог наведени су географски услови и климатске неприлике.

Поред тога, Руси имају изузетно велико искуство у вођењу тоталних ратова, али и у организовању партизанских борби.

Поред Русије, шведски лист је навео још две земље које би представљале праву ноћну мору за потенцијалног нападача, а то су Швајцарска и Нови Зеланд.

Швајцарска би била кошмар за било ког противника јер се налази усред Алпа и то ју је чинило неприступачном за освајаче током целе њене историје. Такође, иако тамошња војска броји свега 150.000 људи, ради одбране у сваком тренутку оружја је спремно да се лати преко четири милиона људи.

Са Новим Зеландом је ситуација мало другачија, будући да је реч о острву које је удаљено 1.600 километара од најближег копна — Аустралије, док је од остатка света још даље.

Управо та раздаљина би представљала невероватан изазов за било ког освајача када се узме у обзир снабдевање војске муницијом и осталим потрепштинама.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ