Идвајамо Србија

ТРЕСЕ СЕ СРБИЈА! ЛЕГИЈА се нуди за сведока сарадника, зна ко је НАРУЧИО АТЕНТАТ НА ЂИНЂИЋА и хоће да открије ИМЕНА

Милорад Улемек Легија, бивши комнадант ЈСО, осуђен на више затворских казни од по 40 година збго атентата на премијера Зорана Ђинђића, у завршним речима за побуну ЈСО изнео је предлог за који правници оцењују да је уствари понуда надлежним органима за сведока-сарадника уколико желе да реше политичку позадину убиства Ђинђића.

Улемек је на суђењу пре неколико дана изјавио да нико не спречава истражне органе да реше политичку позадину убиства тадашњег премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова изјава се тумачи да Улемек зна више од оног што је рекао на суђењу за атентат на Ђинђића, он је врло вероватно, спреман да сведочи у замену за бољи положај у затвору. Њему затворска казна не може бити умањена јер је за више дела осуђен на затворску казну од по 40 година, али оно чиме не би могао да тргује с надлежнима јесу повластице у затвору.

Адвокат Боривоје Боровић каже да му ова Улемекова изјава изгледа као да се нуди за сарадњу са надлежнима.

Боровић тврди да Легија не може да добије класичан статус сведока-сарадника јер има више дела за која је добио по 40 година затвора, али може да добије одређене привилегије у издржавању казне затвора.

Према речима Боже Спасића, бившег радника ДБ, изгледа као да се Улемек нуди надлежнима, али нуди се без адута, јер да нешто зна о политичкој позадини убиства Ђинђића, до сада би то рекао. Спасић је уверен да Легија блефира и чека да ли ће се неко упецати на његову изјаву.

 

Извор: webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ