Идвајамо Свет

ЈУНГЕ ВЕЛТ УПОЗОРАВА НЕМАЧКУ ВОЈСКУ: Није ово “Операција Барбароса” из 1941. Напад на Русију ће бити ПРОПАСТ

Немачки лист „Јунге велт“ позвао је оружане снаге Немачке да одустану и од саме помисли на сукоб са Русијом и могућем оживљавању „Операције Барбароса“ која је развијена за напад на Совјетски Савез 1941. године.

Аутор чланка наводи да „немачка војска не представља наслеђе Хладног рата“, али, опремљена тенковима и другом оклопном техником и подморницама, није предвиђена за „хуманитарне интервенције“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Последњи такав случај (употребе оружја), ’Операција Барбароса‘, окончан је 1945. године безусловном капитулацијом“, подсећа новинар.

Аутор напомиње да, када је у питању Русија, Бундесвер мора „да научи лекцију из прошлости“. У тексту се такође наглашава да ће се евентуални „поход НАТО-а на Русију преокренути у пропаст“.

„Оно се и назива Министарство одбране, а не Министарство рата… Након два неуспела покушаја да се потчини Русија (1812. и 1941), мало шта указује на успех могућег трећег покушаја“, закључује се у чланку.

Раније је шведски лист „Свенска дагбладет“ објавио чланак у коме се наводи да би инвазија неколико земаља, између осталог и на Русију, могла да се претвори у ноћну мору за сваког освајача. Потенцијални окупатор треба да буде спреман на тешку климу и географске карактеристике земље, а сами Руси имају богато искуство у вођењу ратова.

 

 

Извор: webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ