Идвајамо Свет

ЈУНГЕ ВЕЛТ УПОЗОРАВА НЕМАЧКУ ВОЈСКУ: Није ово “Операција Барбароса” из 1941. Напад на Русију ће бити ПРОПАСТ

Немачки лист „Јунге велт“ позвао је оружане снаге Немачке да одустану и од саме помисли на сукоб са Русијом и могућем оживљавању „Операције Барбароса“ која је развијена за напад на Совјетски Савез 1941. године.

Аутор чланка наводи да „немачка војска не представља наслеђе Хладног рата“, али, опремљена тенковима и другом оклопном техником и подморницама, није предвиђена за „хуманитарне интервенције“.

„Последњи такав случај (употребе оружја), ’Операција Барбароса‘, окончан је 1945. године безусловном капитулацијом“, подсећа новинар.

Аутор напомиње да, када је у питању Русија, Бундесвер мора „да научи лекцију из прошлости“. У тексту се такође наглашава да ће се евентуални „поход НАТО-а на Русију преокренути у пропаст“.

„Оно се и назива Министарство одбране, а не Министарство рата… Након два неуспела покушаја да се потчини Русија (1812. и 1941), мало шта указује на успех могућег трећег покушаја“, закључује се у чланку.

Раније је шведски лист „Свенска дагбладет“ објавио чланак у коме се наводи да би инвазија неколико земаља, између осталог и на Русију, могла да се претвори у ноћну мору за сваког освајача. Потенцијални окупатор треба да буде спреман на тешку климу и географске карактеристике земље, а сами Руси имају богато искуство у вођењу ратова.

 

 

Извор: webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ