Идвајамо Регион

ЗЛОЧИНЦЕ УЈЕДИНИЛА МРЖЊА! Готовина и Љимај припремају напад на север Косова!?

Хрватски и шиптарски ратни злочинци у Приштини сада потпуно отворено, без икаквог скривања, разрађују план за ново етничко чишћење Срба

Ратни злочинци Фатмир Љимај и Анте Готовина, људи који су одговорни за смрт и прогон стотина хиљада Срба и којима је суђено у Хашком трибуналу, ових дана у Приштини припремају план за напад на север Косова!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Љимај, заменик премијера лажне државе Косово, и Готовина, хрватски генерал који је лично руководио геноцидном акцијом ‘Олуја’, састали су се протеклог викенда у Приштини. Они су разрађивали стратегију за ново етничко чишћење Срба, а фотографима су позирали у једном кафићу.

Отворена претња

Према речима наших одлично обавештених дипломатских извора,Готовина већ дуже време саветује Шиптаре како да реше ‘српски проблем’. Туђманов генерал раније је крио своје ‘албанске контакте’, а сада се отворено и на јавним местима среће са функционерима лажне државе.

– Само наиван човек може да помисли да је Готовина из Загреба отишао у Приштину само да попије кафу или да поприча са Љимајем о фудбалу. Готовина је неформални саветник шиптарских власти. Није тајна да су му обећали милионски кеш ако им помогне да освоје север. И што је најстрашније, Запад све то зна, а КФОР и Еулекс ни прстом не мрдају… – преноси Информеров извор.

И док се Готовина није оглашавао и није одговарао на позиве наших новинара, Љимај је на свом Фејсбук налогу написао да му је драго што се са генералом срео „у другачијим околностима“.

„Обавеза Косова и пријатељске државе Хрватске јесте да јачају економску сарадњу. Европске интеграције Косова су наш стратешки циљ. Са Готовином сам се присетио тешких времена кроз које су прошле наше земље, али и ми као појединци. Уживали смо и у успесима и постигнућима наших земаља, али и нас као појединаца…“, написао је Љимај.

Бивши потпуковник Контраобавештајне службе Љубан Каран, коментаришући све ове наводе, каже да се Албанац и Хрват нису случајно срели.

– Хрватска је веома успешно спровела етничко чишћење Срба, уз прећутну подршку Запада. Осим кроз злочиначке војне операције, усавршили су тихо етничко чишћење малтретирањем и застрашивањем кроз државне институције, користећи полицију и тајне службе. Сада покушавају да своја ‘искуства’ продају Албанцима на Косову. Готовина је легионар, он спада у ‘псе рата’ који су овладали драстичним методама притиска. Сада преноси своја знања албанским лидерима, тако да у наредном периоду можемо очекивати појачане перфидне и драстичне притиске на Србе у покрајини. Сасвим је могуће и то да Готовина инструише косовско руководство за неку нову ‘Олују’, акцију сличну оној која је спроведена у Хрватској – упозорава Каран.

Стратегија за нови напад

Како смо раније већ објавили, Американци у сарадњи са шиптарским екстремистима увелико припремају војну акцију на северу Косова којом планирају да дефинитивно под контролу ставе ову територију.
Пошто им није успела провокација приликом бруталног хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, Американци сада желе да изазову нови инцидент који би им послужио као изговор на финални напад. Стратегија за ‘освајање севера’, тврде упућени, увелико се разрађује у НАТО бази ‘Бондстил’, а напад се одлаже само зато што Вашингтон још није сигуран да ли ће председник Александар Вучић послати Војску Србије на Косово.

Место им је у затвору

И безбедносни стручњак Милан Петрић каже да двојица злочинаца сасвим сигурно нису причали о спровођењу хуманитарне акције.

– Фатмир Љимај, бивши командант ОВК, и Анте Готовина, генерал паравојних снага Хрватске и реализатор геноцидне акције ‘Олуја’, требало би да робијају, али они се слободно шетају и смишљају планове о новим злочинима. Страшно је што на то не реагује нико са Запада – каже Петрић.

 

 

Извор: А. ГРБОВИЋ – М. ДОБРОМИРОВИЋ/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ