Идвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ИЗДАЈУ ГЕНЕРАЛА: Убедили Милошевића да почиње копнена интервенција, ОДМАХ ПОТПИСАО И ИЗГУБИО рат, Косово и живот

Војни аналитичар Мирослав Лазански рекао је да је су неки наши генерали током бомбардовања 1999. године тадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића уверавали да копнена интервенција НАТО „само што није почела“ због чега је он пристао на Кумановски споразум, пише „Српски телеграф“.

– План о копненом нападу су форсирали Енглези, али су му се одупирали генерали у Пентагону, јер су знали да је то проблематично. У моменту закључивања Кумановског споразума, ефективе НАТО на терену нису биле довољне за какву врсту копнене интервенције, посебно што смо ми све те просторе где би они могли копнено да прођу, претходно минирали – рекао је Лазански, преноси Српски телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише лист, у том кључном тренутку, према речима Лазанског, Милошевићу су „лаж сервирали“ поједини њему блиски генерали из врха система одбране, који су га убедили да напад само што није почео из правца Мађарске и источне Славоније.

– Одређене западне обавештајне службе су преко неких наших генерала увериле Милошевића да копнена интервернција само што није почела. Он је био под утиском таквих стручних процена неких у Генералштабу. Један генерал је чак био седам дана у посети Норвешкој, па потом нестао. Нико не зна шта је било са њим. После се вратио и након 5. октобра је поново био у служби – рекао је Лазански не желећи да открива имена генерала, наводи лист.

Он је додао и да је мит много пута препричавана тврдња да су Ахтисари и Черномирдин упозоравали Милошевића да ће НАТО бомбама сравнити СРЈ.

 

 

Извор: Српски телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ