Идвајамо Свет

Италијански војници доказали на суду, да осиромашени уранијум који је коришћен у НАТО агресији на СРЈ изазива РАК!

Доменико Леђеро, заступник 7.000 италијанских војника који су боравећи у саставу КФОР-а на контаминираном терену на Косову и Метохији добили тешке облике карцинома, доказао је да је НАТО још 1994. године знао да осиромашени уранијум изазива рак, али је упркос томе, свесно и намерно, њиме пунио бомбе којима је гађао Србију пет година касније.

Леђеро је са својим тимом научника, лекара и адвоката из организације “Војна опсерваторија” на суду доказао везу између осиромашеног уранијума из НАТО бомби и карцинома који су добили италијански војници, и издејствовао милионске одштете за њих и њихове породице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Леђеро каже да нема никакве сумње да је осиромашени уранијум утицао и на драстично повећање броја оболелих од рака у Србији. Према његовим речима, Србија то може да докаже, а затим да тужи НАТО и захтева милионску одштету.

– Постоји информативни видео снимак из 1994. године, који је направио Пентагон, у ком се јасно указује на штетност осиромашеног уранијума по здравље људи. У њему се наводи његово деловање, последице, дају се савети како да се заштите они који су изложени дејству ове штетне материје и како да се избегне контаминација терена. Ја поседујем тај снимак и он доказује да су челници НАТО још тада знали за штетне последице које оставља осиромашени уранијум. Како су Србију гађали тиме читавих пет година касније, 1999. године, јасно је да су знали шта бацају на вашу земљу и да су то радили свесно и намерно.

Прва истраживања о штетности осиромашеног уранијума рађена су у САД још 1987. године на полигону Хеглин, а касније су у низ наврата издавана поверљива документа и упозорења о томе.

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ