Идвајамо Србија

ВУЛИН: Препоруке СПЦ о Косову и Метохији неће одредити државну политику

Српска православна црква је једна од најпоштованијих институција у народу и њене препоруке о КиМ ћемо поштовати, али те препоруке неће одредити државну политику, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је на ТВ Пинк рекао да се СПЦ дугује пажња, поштовање и захвалност за све што је радила одувек, али да је Србија секуларна држава где политичари, које је народ изабрао на изборима, доносе одлуке.

„Црква даје препоруке и мора се говорити са поштовањем о томе. Да ли ће то определити државну политику и одредити да може само тако и никако другачије — па неће“, рекао је Вулин.

Како каже, председник Србије Александар Вучић има у Цркви искрено и велико поштовање за оно што ради, али се мора разумети да Црква има своје ставове о КиМ, али да то не значи да безусловно мора тако да се ради.

„Црква је пастир свог народа и она да препоруку, она каже како и шта мисли, и о томе мора да се води рачуна. Наравно да ће СПЦ бити уз своју државу, као што је увек и била. Нађите ми време у историји нашег народа када је Црква била против своје државе“, нагласио је Вулин.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ