Идвајамо Србија

ВУЛИН: Препоруке СПЦ о Косову и Метохији неће одредити државну политику

Српска православна црква је једна од најпоштованијих институција у народу и њене препоруке о КиМ ћемо поштовати, али те препоруке неће одредити државну политику, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је на ТВ Пинк рекао да се СПЦ дугује пажња, поштовање и захвалност за све што је радила одувек, али да је Србија секуларна држава где политичари, које је народ изабрао на изборима, доносе одлуке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Црква даје препоруке и мора се говорити са поштовањем о томе. Да ли ће то определити државну политику и одредити да може само тако и никако другачије — па неће“, рекао је Вулин.

Како каже, председник Србије Александар Вучић има у Цркви искрено и велико поштовање за оно што ради, али се мора разумети да Црква има своје ставове о КиМ, али да то не значи да безусловно мора тако да се ради.

„Црква је пастир свог народа и она да препоруку, она каже како и шта мисли, и о томе мора да се води рачуна. Наравно да ће СПЦ бити уз своју државу, као што је увек и била. Нађите ми време у историји нашег народа када је Црква била против своје државе“, нагласио је Вулин.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ