Идвајамо Србија

ЖЕСТОК СУКОБ НА ПИНКУ: Јовановић тврдио да је Косово независно, историчар му запушио уста (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Лидер Либерално демократске партије, Чедомир Јовановић и историчар Саша Адамовић, оштро су се сукобили гостујући у емисији „Правац“ на телевизији Пинк због неслагања ставова око Косова, политике деведесетих која је, по мишљењу Јовановића, довела до „губитка јужне српске покрајине“ као и „ратних злочинаца и хероја“ који су у томе учествовали.

Саговорници су најпре „укрстили копља“ по питању независности Косова, за које је Јовановић рекао да је „давно изгубљено“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Косово је независно од Србије. Кад би нам га сада дали, шта би се десило? Узели бисмо га, али сигурно не бисте послали своје дете на границу. Ми смо 1998. године ратовали и тај рат изгубили. Ко је за то одговоран? Ко је убијао по Србији? Ко је бацио председника у јаму са кречом? Молим вас прекините са ратним херојима из прошлости, само су нам зло оставили – питао је Јовановић.

Свађа је кулминирала када је Адемовић рекао Јовановићу да „прекине са петооктобарским форама“ и питао „ко још верује да је Милошевић одговоран за убиство Ивана Стамболића?“

– Срам вас било. Хоћете да кажете да се сам убио? Да се Ћурувија сам убио? Још ми кажите и да је Легија херој. Да се и Зоран није сам убио? Срам те било – прешао је Јовановић на „ти“ и наставио да виче на Адемовића па је морала да се укључи и водитељка која је безуспешно покушавала да смири страсти.

Које су све оптужбе пале у емисији можете погледати у снимку:

 

 

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ