Идвајамо Србија

Процурео снимак иживљавања турских шефова над радницама у Кајзену (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Смедерево – Након што је Курир писао о радницима у турској фабрици “Кајзен” у Смедереву који свакодневно пролазе кроз тортуру, на друштвеним мрежама појавио се снимак из истоимене фабрике.

Снимак је освануо на Твитер профилу “Покрет тврђава”, а у оквиру снимка објављен је и текст у којем тврде да наводно шеф за контролу производа свакодневно окупља раднике, вређа их и виче на њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они траже да се оваква тортура заустави, написавши да “Србија није колонија”.

Подсетимо, радници у турској фабрици “Кајзен” у Смедереву свакога дана проживљавају прави стрес на послу, на 300 радница је један ЊЦ, на паузи једу поред клозетске шоље, у целој хали раде само четири клима-уређаја, а ако радник погређи у шивењу, бацају им храну да не би могли на паузу.

Ове страшне податке за Курир је недавно изнео Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије “Слога”, рекавши да је плата радника једва 25.000 динара, а да се прековремено ретко плаћа.

“Ми смо запосленима у “Кајзену” пружили помоћ с обзиром на то да имају забрану да оформе синдикат. Третирају их као да нису људи! Мушкараци, којих има око 50, имају један ВЦ у свлачионици, која је и једино место где им је дозвољено да једу”, наводи Веселиновић.

 

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ