Идвајамо Србија

Албанци каменовали Србе у Петричу, троје повређено – један на инфузији, један ухапшен

Троје Срба је повређено када су их Албанци гађали каменицама по повратку са црквеног обреда у Петричу, код Клине, на Косову и Метохији, док је један ухапшен.

Албанци су најпре блокирали пут Србима ка Цркви Свете Тројице у Петричу, а након што им је полиција омогућила пролаз, при повратку са обреда, Албанци су их сачекали и гађали камењем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албанци су се, наиме, поново окупили испред цркве и опколили расељене Србе гађајући их камењем и називајући их погрдним именима.

Расељени Срби су се разишли уз помоћ полиције, а један од њих који је задобио повреде главе од каменице пребачен је у пећку болницу.

Како сазнаје Радио Гораждевац, Србин који је ухапшен је осумњичен за наводни ратни злочин почињен 1999.

Каменовани Србин на инфузији

Групу Срба повратника и интерно расељених лица који су данас дошли у село Петрич код Клине да обележе хришћански празник Свете Тројице у Петричу каменовали су Албанци који су возилима блокирали прилаз цркви, каже председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарковић.

Он је за Танјуг рекао да је у каменовању повређен у главу Радосав Кизић, који је тренутно на инфузији у амбуланти у Пећи и навео да су грађани узменирени због инцидента.

Шарковић каже да је данас око 50 повратника и интерно расељених дошло у селу Петрич да обележе сеоску славу, а да је епилог каменовање уз присуство више од 100 припадника специјалне косовске полиције РОСУ.

Испричао је да је Радосав Кизић повређен у главу, има три копче и тренутно прима инфузију у амбулати у Пећи где га је превезла хитна помоћ и полиција из Клине.

Шарковић каже да је у каменовању повређен и Немања Кизић, брат Радосава Кизића, а да је и сам повређен каменицом у раме.

Навео је да је са свештеником Стеваном Марковићем обишао повређеног Радосава Кизића у болници који се, каже, опоравља.

Шарковић је рекао да су људи који су дошли из централне Србије да обележе данашњу сеоску славу тренутно у селу Видање где их је полиција спровела и оставила да се окрепе, а потом би требало да се врате у централну Србију где бораве као интерно расељена лица у Чачку, Крушевцу, Краљеву, Крагујевцу.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ