Идвајамо Регион

ПУТИН УПОЗОРИО ДОДИКА: ЗАПАД планира да сруши председника Р.Српске по украјинском сценарију!

Руски обавештајци обавестили надлежне у Бањалуци да западне службе имају план напада на Републику Српску. Циљ им је да пре краја ове године сруше власт и на чело РС доведу своје послушнике

Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин послао је преко својих обавештајаца упозорење Милораду Додику и надлежнима у Републици Српској да западне службе спремају рушење власти у Бањалуци, сазнаје Информер!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како тврде наши одлично обавештени дипломатски извори, руководећи руски обавештајци су на маргинама управо завршеног Економског форума у Санкт Петербургу делегацију РС упознали са пакленим планом Запада који је направљен по узору на ‘украјински сценарио’.

Смета им Додиково ‘Не’
Према руским изворима, циљ ове акције јесте напад на Додика и његове сараднике, односно серија режираних протеста и уличних немира којима би се срушила власт и инсталирала ‘западна гарнитура’.

– Чланови делегације из Бањалуке информисани су да ће руководство Републике Српске бити изложено невиђеном притиску западних служби у сарадњи са појединцима из опозиције, али и неких невладиних организација. Користиће сва средства за дисквалификацију пред изборе. Главне мете ће пре свега бити председник Додик и премијерка Жељка Цвијановић, али и комплетна актуелна власт у РС. Њихов највећи ‘грех’ је то што чврсто стоје при политици војне неутралности. Они су главна препрека да читава БиХ уђе у НАТО пакт, а Додику се нарочито не прашта његов одличан однос са Путином – преноси наш саговорник и додаје да баш зато западне службе раде на довођењу на власт ‘мекших Срба’.

– Као пример и доказ бескрупулозности западних служби које раде на пројекту прављења хаоса у Републици Српској, наведени су актуелни протести групе ‘Правда за Давида’ у Бањалуци. Ту се на страшан начин манипулише и злоупотребљава бол оца трагично настрадалог младића Давида Драгичевића за удар на Српску. Члановима делегације из РС саопштено је да ће западне службе на све начине покушати да дестабилизују Српску пре свега покушајем извођења што већег броја грађана на улице – објашњава извор Информера.

Или ‘милом’ или силом

Саговорници Информера слажу се да су упозорења руских обавештајаца драматична и да их треба озбиљно схватити. Према речима аналитичара Анђелка Козоморе, Американцима одавно смета Додик.

– Због блиских, могло би се рећи, пријатељских односа Додика са председником Путином и чврстог става о војној неутралности, Американцима је председник Српске велики камен у ципели. Колики је њихов анимозитет, показује и чињеница да се чак три амбасадора на служби у БиХ нису срела са Додиком – истиче Козомора, додајући да Американци по свом старом обичају имају два сценарија за рушење Додика:

– Први предвиђа да пусте Додика да се кандидује за члана Председништва БиХ и да онда уз помоћ 60.000 муслиманских гласова, које они распоређују како хоће, организују његов пораз и тако га понизе. Други предвиђа класично свргавање са власти уз помоћ уличних протеста које ће изазвати, подржавати и финансирати – објашњава Козомора.

Анђелковић: Даће за то 18 милиона евра

Аналитичар Драгомир Анђелковић слаже се да упозорења руских обавештајаца треба озбиљно схватити јер САД већ годинама покушавају да покрену социјално мотивисане немире на улицама Бањалуке.
– До сада нису имали претерано успеха, али овога пута је за ангажовање НВО и подршку медија опредељено 18 милиона евра. Медијима иде 12 милиона, док ће НВО које стану уз САД и њихове пријатеље поделити шест милиона – закључује Анђелковић, уз опаску да би због тога РС требало да, по угледу на Русију и Мађарску, изгласа закон о раду НВО којим ће организације које узимају паре бити декларисане као стране агентуре или лобисти за западне силе.

 

 

Извор: Е.И./Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ