Идвајамо Свет

ХЕРОЈСКИ ПОДВИГ РУСКОГ СПЕЦИЈАЛЦА У СИРИЈИ: Сви се разбежали, а он остао, спасао конвој пуцајући на бомбаше самоубице (ВИДЕО)

Процурио је снимак погибије руског војника за специјалне операције који је остао сам да брани своју позицију и одбрани хуманитарни конвој.

Видео приказује позицију сиријске војске коју је напао бомбаш самоубица Исламске државе 15. јуна 2016. године. Међу Сиријцима се налази и руски војник за специјалне операције који није напустио свој положај ни када су се сви остали разбежали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

В Минобороны сообщили подробности гибели в Сирии российского военного из Центра по примирению враждующих сторон. Морпех Андрей Тимошенков был смертельно ранен во время операции по доставке гуманитарной помощи в провинцию Хомс.Сержант охранял место, где людям выдавали продукты. Ценой своей жизни он остановил автомобиль, начиненный взрывчаткой, на котором смертник пытался прорваться к толпе. Тимошенков открыл по автомобилю огонь, прогремел взрыв.http://www.1tv.ru/news/2016/06/20/304432-v_sirii_serzhant_rossiyskoy_andrey_timoshenkov_skonchalsya_posle_tyazhelogo_raneniya

Posted by Новости Первого канала on Monday, June 20, 2016

Војник Андреј Тимошенков је жртвовао свој живот како би спречио да се аутомобил пун експлозива закуца у центар за дистрибуцију хуманитарне помоћи који се налазио одмах иза сиријског контролног пункта.

Он је остао сам да се бори уместо да се повуче као остали. Он је покушао да заустави аутомобил отварањем ватре из малог наоружања.

Успео је да примора бомбаша самоубицу да раније активира експлозив у возилу. Андреј је том приликом задобио повреде од којих је преминуо.

Упркос томе што су се лекари из војне базе Хмејмим борили за његов живот, војник је преминуо наредног дана.

 

 

Извор: Курир.рс/Новости Первого канала

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ