Идвајамо Православље

ЈАЧЕ ОД МОЛИТВЕ: Радите ВЕЖБУ БЛАГОСЛОВА недељу дана и посматрајте како ЧУДО МЕЊА ВАШ ЖИВОТ!

Фото: Pixabay.com

Јесте ли икада помислили да се управо сада, баш у овом тренутку свог живота, налазите управо тамо где бисте требали и бити?

Вероватност да је тако, врло је мала. Баш супротно, засигурно пуно више енергије и времена трошите на размишљање о томе како је неко друго време било боље или како би све у вашем животу било добро САМО ДА…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлози зашто „одгађамо“ срећу или једноставно заборавимо уживати баш у овом тренутку можда ће нам се једног дана чинити баналнима. Упркос томе, често сви паднемо у замку размишљања попут:

– САМО ДА УПИШЕМ ФАKУЛТЕТ
– САМО ДА ДОБИЈЕМ ТО ДУГО ОЧЕKИВАНО УНАПРЕЂЕНЕ
– САМО ДА ИМАМ ВЕЋУ ПЛАТУ

– САМО ДА САМ МРШАВИЈИ/А
– САМО ДА ПРОНАЂЕМ ЉУБАВ
– САМО ДА ИМАМ АУТО, СТАН…

И тако унедоглед чекамо своју срећу јер увек постоји неки разлог зашто наша срећа није потпуна. Дани пролазе у размишљању о стварима које немамо или онима које нам не иду од руке, као и стварима које желимо променити у нашим животима, а пуно премало о онима које су добре, позитивне и онима које су нам баш како треба. Трава је увек зеленија на другој страни.

„Be careful what you wish for“ (Пази што желиш) позната је изрека која на најједноставнији могући начин каже да иако нам се понекад жеље испуне, то не значи да ћемо ТАДА бити срећни. Зграбите своју срећу САДА и не одлажите је.

Сигурно постоје многе лепе и добре и срећне околности у вашим животима на којима можете градити тај осећај испуњености и задовољства, само их треба спознати. Kакав год вас проблем тишти, каква год брига и ситуација, прихватите чињеницу да сте управо тамо где треба да будете.

Преузмите одговорност, зграбите свој живот и веселите му се, јер управо на тај начин сви су ваши проблеми већ унапред решени. Ако мислите да је све наведено за вас претешко, имамо вежбу за вас која једнако добро функционише код оних више или мање негативних особа, али која такође помаже и онима који иначе имају позитивни став.

Вежба „Три благослова“ или „Што је данас било добро?“ Осмислио ју је Мартин Селигман, један од зачетника „Позитивне психологије“ и један од најутицајнијих и најцитиранијих психолога данашњице.

Иако се вежбе захвалности провлаче кроз многе селф-хелп књиге, ова вежба разликује се по једном, а то је да након што запишете три дневна догађаја због којих сте захвални и срећни морате и одговорити зашто. На пример: „Хвала што сам уживао/ла на кафи с пријатељима“. И одговор зашто: „Зато што волим друштво и моје пријатеље“.

Схватили сте, чим одговарате на још једно мало питање зашто, добијате уствари још један благослов. Наставите тако три пута. Све запишите. Биће забавно прочитати шта сте написали касније. Осмех и добар осећај су загарантовани. Пробајте ову вежбу понављати барем 7 дана – и само гледајте како вам се живот мења…

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ