Идвајамо Србија

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО: Смета им изјава Додика о уједињењу Србије и Српске, а не смета отимање Косова и брисање границе са Албанијом!

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова, Ивица Дачић, жестоко је реаговао поводом, како каже, најновије хистерије која влада због изјаве Милорада Додика о могућем уједињењу Републике Српске и Србије, што показује све размере огромног лицемерја

У изјави за Тањуг Дачић каже да Додика због те изјаве нападају Денис Звиздић и остали Изетбеговићеви следбеници који су само пре неки дан „давали Босну и Херцеговину у аманет Турској“.

– Високи представник (Валентин) Инцко каже да је БИХ међународно призната држава и да ентитети немају право на отцепљење – подсећа Дачић и пита:

– А, зар Србија није била међународно призната држава и зар Косово није било покрајина која нема право на отцепљење.

Министар констатује да с тим у вези има милион: „Зашто“.

– А што се нико не огласи на укидање границе између Албаније и Косова, што нико не осуди нападе на српску децу и свештенике на Косову, што ћуте на Харадинајеву изјаву да је даљи дијалог бесмислен, што не терају Раму да се изјасни о Косову, као што Вуцица питају за Републику Српску – навео је Дачић, истакавши:

– Милион пута зашто. Зато што подржавају великоалбански национализам и стварање унитарне муслиманске државе у Босни и Херцеговини. Изгледа да ни после свега што су урадили Србији, Србија, ипак, није довољно мала да за неке не би била и даље сувише велика.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ