Идвајамо Свет

ЈЕЗИВА БУДУЋНОСТ ЈЕ ВЕЋ СТИГЛА: Кинески робот већ ухапсио 3.000 криминалаца – може да препозна БИЛО КОГА, БИЛО ГДЕ

Фото: Pixabay.com

Кина је направила један корак ближе Орвеловском друштву у ком Велики Брат стално посматра, након што је откривен нови тип вештачке интелигенције која може препознати било кога, било где.

Компанија Мегвии из Пекинга, коју подржава кинеска влада, проширује места на којима се развија њихов моћни Фаце++ софтвер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Компанија је обезбедила дистрибутера на Тајланду након што је кинеска полиција успела да употреби овај софтвер у Кини како би лоцирала и ухапсила више од 3.000 бегунаца.

Технологија функционише тако што идентификује 106 различитих карактеристика на лицу људи, па чак и ако је лице делимично покривено, фантомком например.

Фаце++ је већ вредан око 1,5 милијарди фунти, преноси Бусинесс Инсидер, а Мегвии је у преговорима са комерцијалним банкама и менаџерима зграда да га искористе у безбедносне сврхе.

То би значило да би зграде које користе идентификационе документе могле да послују без њих, а технологија би одмах препознала лица радника.

Потпредседник компаније Мегвии, Сије Јинан, рекао је за Бусинесс Инсидер да се Фаце++ већ користи у приватним и комерцијалним компанијама за некретнине у Кини, тако да они могу одлучити коме је дозвољен улаз у зграду.

Он је такође рекао да би у будућности шефови могли то користити да прате колико дуго запослени бораве у канцеларији.

На питање да ли је био забринут због евентуалне заповедничке безбедности, Сије је рекао да је то био разлог забринутости владе.

Он је рекао: “Ми немамо приступ подацима. Оно што им ми продајемо је сервер који је учитан у Фаце++ софтверу. То је све.“

Следећи корак компаније Мегвии јесте да се прошири са софтвера на харвер тако што ће развити надзорне камере са уграђеном АИ.

Сије је рекао: “Ми желимо да побољшамо ове “очи града“ и учинимо их интелигентним.“

“Тако да “снимци града“ постану “подаци о граду“.“

“То је као у филмовима. Полиција више не мора ручно тражити некога међу више хиљада људи на камерама.“

“Видео мрежа аутоматски детектује и упозорава их на ситуације, тако да у великој мери повећава њихову ефикасност.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ