Идвајамо Регион

Драма се наставља: Београђанка остаје у притвору у Црној Гори

Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор адвоката на одређивање притвора Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана који јој је одредио истражни судија Основног суда у Котору.

Судија Шпиро Павићевић је притвор одредио раније на захтев основног државног тужилаштва, које Видакову (20) терети да је починила кривично дело напада на службено лице, односно судију Суда за прекршаје Јелену Станишић.

Потпредседник Владе Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да Београд инсистира на недискриминаторском односу према држављанима Србије од стране надлежних правосудних органа и на утврђивању да ли је тачно да је разлог притварања студенткиње из Београда Саре Видак њено српско порекло.

„Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор нашег адвоката Срђана Љешковића на одређивање притвора и захтев за пуштање на слободу“, изјавила је Оливера Видак, Сарина мајка.

„У току дана понудићемо јемство од 10.000 евра, пасоше Србије и Канаде чији је Сара држављанин, као и њену личну карту, издату у Београду. Пристајемо да суд одреди обавезно јављање полицијској станици у месту које јој се одреди за боравиште“, рекао је за „Новости“ адвокат Љешковић.

Генерални конзул Србије у Конзулату у Херцег Новом Зоран Дојчиновић рекао је да се помно прати случај српске држављанке Саре Видак.

Станишићева тврди да ју је Видакова физички напала након што је њеном дечку изрекла прекршајну казну, док друга страна тврди супротно, односно да је судија најпре вербално и физички насрнула на Београђанку, а када је схватила шта је урадила оптужила је девојку да ју је напала док је обављала дужност.

 

Извор: rs.sputniknews.com