Идвајамо Србија

ВУЛИН: Од Србије се не може отимати

Министар одбране Александар Вулин боравио је данас у гарнизону Рашка и полигонима у непосредној близини касарне „Стефан Немања“, где је приказан део обуке пешадијских, оклопних, артиљеријских и специјалних јединица која се последњих дана интензивно одвија у том рејону.

Вулин је том приликом поручио да Војска Србије поклања посебну пажњу обуци својих припадника и да никада није довољно што се, како је рекао, наоружавате, што се опремате најсавременијом техником, ако немате људство које је обучено и које је способно да технику користи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Али и више од тога — људство које је високо мотивисано да се бори за своју земљу и да чува мир и сигурност сваког грађанина наше земље, изјавио је Вулин, преноси Танјуг.

У пратњи Вулина био је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Министар је истакао да је Војска Србије у стању да сачува безбедност читавог простора и додао да је наша војска данас још једном показала да је спремна да у потпуности обезбеди Копнену зону безбедности и да све што је у њеној зони одговорности уради на најбољи могући начин.

„Сви наши грађани треба да знају да је Војска Србије гарант нашег мира, да је гарант наше независности и да је сигурни чувар нашег начина живота. Сви они који говоре о рату, сви они који говоре да би од државе Србије узели нешто на силу, треба да знају да је Војска Србије довољно спремна, наоружана и обучена да свако ко помисли — треба да одмах одустане од тога и да никада не говори о томе“, рекао је министар Вулин.

Коментаришући данас приказан део обуке, заменик команданта Друге бригаде Копнене војске пуковник Мухарем Фазлић је истакао је да је реч о интегрисаном виду обуке више родова, који је организовала Копнена војска.

„Циљ ове обуке јесте да се јединице обуче и оспособе за извршавање марша са предвиђањем борбе у сусрету, подршке артиљеријских и ракетних јединица јединицама пешадије и оклопним јединицама у борбеним дејствима и извођење противпобуњеничких и противтерористичких дејстава“, казао је Фазлић.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ