Србија

Американци шокирали Србију! Ево шта кажу о руским камповима на Златибору

Док паравојна руска група најављује да ће сличне активности наставити у тајности, амерички амбасадор у Србији огласио се на свом твитер налогу снажном поруком

Паравојни камп за децу на Златибору, иза ког је стајала руска група Е.Н.О.Т Корп, затворен је прошле недеље због могуће „злоупотребе деце“ рекао је министар Небојша Стефановић, а ни недељу дана после те одлуке, бура у јавности се не смирује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док паравојна руска група, у чијој организацији је камп и покренут, најављује да ће сличне активности наставити у тајности, амерички амбасадор у Србији, Кајл Скат, огласио се на свом твитер налогу снажном поруком.

– Занимљиво је да руске колеге подржавају паравојни камп за децу на Златибору, док америчка амбасада подржава кошаркашке кампове, такмичење из географије и припреме средњошколаца за школовање у Америци – написао је он.

Подсетимо, овим поводом огласио се и председник Србије, Александар Вучић, који је рекао да оно што се дешавало на Златибору и камп у којем су деца имала паравојну обуку није Србија будућности и поручио да такве ствари држава Србија неће толерисати.

– Нама то као земљи није потребно и такве ствари држава Србија неће толерисати – поручио је председник Републике.

Вучић је навео да је реч о доброј деци, која треба да уче, раде да сутра буду и добри војници, „али зна се када је време за војску, за учење, за школовање, за неке друге ствари…“ и замолио родитеље да разумеју да униформе нису за децу.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ