Србија

Дачић и Лавров послали поруку Албанцима: „Они би хтели да дођу до Ниша, то ће бити кад на врби роди грожђе“

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас да Косовски Албанци нису испунили споразуме са Србијом и да ЕУ мора да утиче на Косово.Он је у Сочију, на почетку разговора са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем оценио да односи Москве и Београда напредују на сваком пољу и да је руској страни драго што може да угости српског министра

– Наши контакти су били интензивни. Сећам се са топлином моје посете Србији у фебруару, када смо славили 180. годишњицу успостављања дипломатских односа. Након тога, примили смо 8. и 9. маја српског председника Александра Вучића, који је присуствовао паради поводом Дана победе и учествовао у маршу Бесмртног пука, а поред тога је имао и разговоре са руским председником Владимиром Путином. Ми то много ценимо – рекао је Лавров, а пренео ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лавров је подсетио и да се с Дачићем састао у јуну у Москви, те поручио да је данас имају прилику да разговарају о билатералним односима, који, каже, напредују на сваком пољу, као и о регионалним и глобалним дешавањима.

– Ми смо постигли добар напредак у свим подручјима и мислим да ћемо данас додати још позитивних вибрација нашим односима – поручио је шеф руске дипломатије.

ТАС С преноси и да је Дачић такође оцемни да су међусобни односи достигли веома висок ниво стратешког партнерства, те да је то и потврђено обележавањем 180. годишњице дипломатских односа, али и честим састанцима на високом нивоу.

– Ми се сада припремамо за састанак међувладине комисије заказан за октобар – казао је Дачић.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ