Регион Србија

ДАЧИЋ ОГОРЧЕН НЕПРАВДОМ ПРЕМА МЛАДОЈ САРИ: Ово је срамота и скандал црногорских власти према нашој држављанки!

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је за Курир да је ово што се догађа са недужном Београђанком заточеном у Спуж Саром Видак (20) велики скандал и срамота црногорске власти, у којем Србија чини све да помогне својој држављанки.

– Стварно сам зачуђен и огорчен. Питам се како је могуће да је девојка и даље у затвору и да је држе као највећег терористу. Ово је велики скандал и срамота шта црногорске власти раде нашој држављанки. Ми смо у сталном контакту и са њом и са њеном мајком и предузимамо све да овај случај окончамо и доведемо Сару кући – поручио је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, драма девојке из Београда, која је на Црногорско приморје дошла како би се опоравила од болести, почела је када је након безазленог судара на паркингу затражила објашњење од судије Јелене Станишић. Она је викала и ухватила за руку Видакову, а кад је девојка покушала да се извуче, лажно је оптужила да ју је напала. Министар правде Зоран Пажин одмах је дао изјаву којом је поздравио „брзу реакцију полиције“.

Државни органи с председницом Врховног суда муњевито су јавно осудили Сару Видак и кршећи претпоставку невиности и друга права ове невине девојке болесну је послали у затвор! Да ли у Црној Гори постоји независни судија који ће након оваквих изјава Судског савета, министра правде и председнице Врховног суда, након сагледавања свих чињеница и доказа смети да донесе ослобађајућу пресуду за њу?

Народ Црне Горе, за разлику од државних органа, одлучио је да пружи подршку неправедно заточеној Сари, па је конзулат Србије засут позивима грађана који нуде помоћ. Позиве добија и Сарина мајка, којој такође желе да помогну.

Притисак власти
ЧЕКА ЈЕ МОНТИРАН ПРОЦЕС

Сару Видак у Црној Гори чека монтиран процес јер су министар правде Црне Горе Зоран Пажин и Судски савет и председница Врховног суда Црне Горе јавно су кршили претпоставку невиности и вршили притисак на суд да је притворе и осуде.

– Свесни су какву су грешку направили министар правде и остале државне институције. На правди бога су невину девојку послали у затвор, па је логично очекивати да Сари предстоји монтиран судски процес, у коме она мора да буде осуђена! Сара ће бити осуђена само да би се институције покриле и скинуле одговорност – тврди наш извор из Црне Горе.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ