Србија

Фондација Драгице Николић у претходној години добила 157 милиона динара: Нико не зна одакле пристиже новац

– То је озбиљна сума за ове наше сиромашне услове и тим пре је потребна та транспарентност – рекао је Владимир Гоати из Транспарентности

Фондација „Драгица Николић“, коју води супруга бившег председника Србије у 2017. години добила је чак 157 милиона динара на име донација, показао је најновији финансијски извештај објављен на сајту Агенције за привредне регистре, а имена донатора и даље нису позната.

Фондација супруге бившег председника Србије Томислава Николића на име пословних прихода добила је прошле године чак 21,3 милиона динара више у односу на 2016, када су приходовали 135,8 милиона динара.

Владимир Гоати из Транспарентности Србија каже да је неопходно да Николићева открије имена својих дародаваца, а нарочито кад се узму у обзир бројке којима барата њена фондација.

– То је озбиљна сума за ове наше сиромашне услове и тим пре је потребна та транспарентност о којој говорим, а којом би се елиминисале све могуће сумње и претпоставке. Грађани треба да знају од кога, у ком смеру, ка коме иду одређени новчани токови, то је у свакој демократској земљи један од првих услова општег поверења људи из политике и грађана – додаје Гоати.

Николићева је прошле године на једном скупу открила да је њена фондација до сада добила и донирала око 10 милиона евра.

– Немамо издвојено тачну суму, али прешли смо 10 милиона евра за четири године постојања фондације, које смо сакупили и поделили до динара – рекла је она, као и да на трошкове фондације троше далеко мање од законом одређених 30 одсто.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ