Србија

Фондација Драгице Николић у претходној години добила 157 милиона динара: Нико не зна одакле пристиже новац

– То је озбиљна сума за ове наше сиромашне услове и тим пре је потребна та транспарентност – рекао је Владимир Гоати из Транспарентности

Фондација „Драгица Николић“, коју води супруга бившег председника Србије у 2017. години добила је чак 157 милиона динара на име донација, показао је најновији финансијски извештај објављен на сајту Агенције за привредне регистре, а имена донатора и даље нису позната.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фондација супруге бившег председника Србије Томислава Николића на име пословних прихода добила је прошле године чак 21,3 милиона динара више у односу на 2016, када су приходовали 135,8 милиона динара.

Владимир Гоати из Транспарентности Србија каже да је неопходно да Николићева открије имена својих дародаваца, а нарочито кад се узму у обзир бројке којима барата њена фондација.

– То је озбиљна сума за ове наше сиромашне услове и тим пре је потребна та транспарентност о којој говорим, а којом би се елиминисале све могуће сумње и претпоставке. Грађани треба да знају од кога, у ком смеру, ка коме иду одређени новчани токови, то је у свакој демократској земљи један од првих услова општег поверења људи из политике и грађана – додаје Гоати.

Николићева је прошле године на једном скупу открила да је њена фондација до сада добила и донирала око 10 милиона евра.

– Немамо издвојено тачну суму, али прешли смо 10 милиона евра за четири године постојања фондације, које смо сакупили и поделили до динара – рекла је она, као и да на трошкове фондације троше далеко мање од законом одређених 30 одсто.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ