Србија

Формиран Грађански блок 381: Ослободити Србију од деспотске власти

У Београду је формиран „Грађански блок 381“, чији је председник Саша Јанковић, потписивањем договора његовог Покрета слободних грађана (ПСГ) са неколико политичких организација. Договор о сарадњи потписали су Покрет слободних грађана (ПСГ), Зелена еколошка партија – Зелени, Мађарски покрет, Ссумадијска регија и Коалиција „Толеранција“.

На питање новинара какав однос тај блок има са Савезом за Србију и да ли су они сада друга опозициона колона, Јанковић је рекао да имају различите визије како Србија треба да изгледа, али да је сарадња могућа.

Покрет слободних грађана, Зелена еколошка партија – Зелени, Мађарски покрет, Шумадијска регија и Коалиција Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца) формираће ГРАЂАНСКИ БЛОК 381 као израз политичке воље да заједно делују у ослобађању Србије од актуелне деспотске власти и спроводе програм свеобухватне модернизације земље.

Програмска платформа Грађанског блока 381 је документ под називом Договор 381.

Договор 381 као главне циљеве истиче:

– Човек у центру пажње државе и друштва

– Слобода и правда кроз систем демократских институција

– Србија на западу као одговор на двовековна колебања и тражења правца

– Друштво једнаких шанси, са тржишном економијом и снажном социјалном политиком

– Еколошка држава и друшво толеранције и напретка, привлачно за генерације дигиталног доба

Договор 381 предлаже и основно решење за успостављање услова за фер и слободне изборе у Србији – промене изборног законодавства у складу са најбољим праксама других земаља, којима се у предизборном периоду успоставља заједничка контрола опозиције и власти над органима државне управе које власт највише злоупотребљава ради утицаја на исход избора.

Демократски блок 381 основале су политичке организације које до сада нису имале политичку моћ одлуке у Србији. Демократски блок 381 отворен је за организације, локалне грађанске иницијативе, групе и појединце који деле овакву визију политичке борбе да се прикључе ГРАЂАНСКОМ БЛОКУ 381 и укључе у заједнички рад, који подразумева равноправност и искључује било чије наметање.

Демократски блок 381 отворен је за сарадњу са другим демократским опозиционим снагама ради смене аутократског режима, без одступања од својих вредности.

 

Извор: Vestionline.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ