Србија

Формиран Грађански блок 381: Ослободити Србију од деспотске власти

У Београду је формиран „Грађански блок 381“, чији је председник Саша Јанковић, потписивањем договора његовог Покрета слободних грађана (ПСГ) са неколико политичких организација. Договор о сарадњи потписали су Покрет слободних грађана (ПСГ), Зелена еколошка партија – Зелени, Мађарски покрет, Ссумадијска регија и Коалиција „Толеранција“.

На питање новинара какав однос тај блок има са Савезом за Србију и да ли су они сада друга опозициона колона, Јанковић је рекао да имају различите визије како Србија треба да изгледа, али да је сарадња могућа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Покрет слободних грађана, Зелена еколошка партија – Зелени, Мађарски покрет, Шумадијска регија и Коалиција Толеранција (Влашка народна странка, Војвођански покрет, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца) формираће ГРАЂАНСКИ БЛОК 381 као израз политичке воље да заједно делују у ослобађању Србије од актуелне деспотске власти и спроводе програм свеобухватне модернизације земље.

Програмска платформа Грађанског блока 381 је документ под називом Договор 381.

Договор 381 као главне циљеве истиче:

– Човек у центру пажње државе и друштва

– Слобода и правда кроз систем демократских институција

– Србија на западу као одговор на двовековна колебања и тражења правца

– Друштво једнаких шанси, са тржишном економијом и снажном социјалном политиком

– Еколошка држава и друшво толеранције и напретка, привлачно за генерације дигиталног доба

Договор 381 предлаже и основно решење за успостављање услова за фер и слободне изборе у Србији – промене изборног законодавства у складу са најбољим праксама других земаља, којима се у предизборном периоду успоставља заједничка контрола опозиције и власти над органима државне управе које власт највише злоупотребљава ради утицаја на исход избора.

Демократски блок 381 основале су политичке организације које до сада нису имале политичку моћ одлуке у Србији. Демократски блок 381 отворен је за организације, локалне грађанске иницијативе, групе и појединце који деле овакву визију политичке борбе да се прикључе ГРАЂАНСКОМ БЛОКУ 381 и укључе у заједнички рад, који подразумева равноправност и искључује било чије наметање.

Демократски блок 381 отворен је за сарадњу са другим демократским опозиционим снагама ради смене аутократског режима, без одступања од својих вредности.

 

Извор: Vestionline.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ