Србија

Вучић о подели Косова: Ствари су се промениле на горе

На питање да коментарише изјаву Вука Јеремића о премијерки Ани Брнабић, Вуцицћ је рекао да је реч о људима за које је важно да се обрачунавају са женама.

Руководим се само тиме колико ћу доброг учинити за Србију и наше грађане, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је оно што ме води напред – рекао је председник и додао да се они који се озбиљно баве својим послом, који су озбиљни и одговорни државници, не руководе тиме колико ће људи ићи за њима, већ колико ће добра и правих дела учинити за земљу и народ.

Он је тако одговорио на питање новинара шта очекује по питању подршке евентуалном решењу за КиМ, у околностима у којима се чини да нема подршку ни у држави, ни у својој странци, медијима, политичким опонентима, невладином сектору, а делом ни у цркви.

Он је истакао да га то не интересује, и поновио да ће, ако се буде у ситуацији, изаћи пред грађане са неким предлогом, а у супротном, каже, остаје да даље радимо на јачању Србије у економском и сваком другом погледу, те да је уверен да се види колико Србија постаје снажнија и јача.

Вучић је, у контексту идеје коју је својевремено изнео Добрица Ћосић о подели КиМ, и коментару Саве Јањића у вези тога, рекао да треба имати у виду да је Ћосић то говорио у време када је на КиМ живело 12,5 одсто Срба, а сада упола мање, и да је тада тамо била наша војска и полиција…

Истакао је да су сада главни критизери свега они за чије је време Црна Гора отишла из заједничке државе, самопроглашена независност Косова 2008. године – „а, издали су тада свега два саопштења“ – „док је један отишао у Румунију да моли да њега оставе на власти, а не оног другог“.

Вучић је рекао да су његови претходници и политички опоненти „заслужни“ и за то што је питање Косова из УН, где имамо пријатеље, изашло, па су поставили питање пред МСП којим су помогли тој независности, а 2011. године увели царине и директне граничне прелазе између Срба и Срба.

Нагласио је да су се ствари од Ћосића и његове идеје промениле и то на горе.

На питање да коментарише изјаву Вука Јеремића о премијерки Ани Брнабић, Вуцицћ је рекао да је реч о људима за које је важно да се обрачунавају са женама, али и поручио да ће из „Шолакових и Ðиласових медија“ данас бити срећни, јер о свима њима неће гворити какви су стварно.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ